Tv-profilen: ”Jag är stolt”

1 av 2 | Foto: ALN
Tsar de Houelle och Sofia Aronsson
TRAV

Monté för första gången på spelformen V86.

Dessutom får vinnaren av loppet en direktplats till Montéeliten under Elitloppshelgen.

– Jag är stolt över att vi blivit så pass bra så vi nu får vara med här, säger Sofia Aronsson till Trav365.

Den 30 november 2011 hade spelformen V86 premiär.

Nu, 4,5 år senare, tar monté för första gången plats på spelformen.

Som lite extra krydda blir vinnaren av V86-4, hästägarförenings montépokal, också klar för montéeliten under Elitloppshelgen.

En av dem som varit med och stärkt varumärket för montén i Sverige är tv-profilen Sofia Aronsson.

På onsdag är det också hon som rider en av favoriterna i loppet, Tsar de Houelle.

”Kul och roligt”

– Det är fantastiskt roligt att monté får vara med på V86, det är kul att montésporten höjt sig så mycket, både hästar och ryttare, att vi nu platsar på V86, säger Sofia Aronsson till Trav365 och fortsätter:

– Den här samverkansgruppen som vi har inom montén för att försöka förbättra den tycker jag har lyckats bra, jag tycker montén är väldigt bra på gramgång och jag är stolt över att vi blivit så pass bra så vi nu får vara med på V86 och senare kanske också på V75.

Och vinnaren av loppet får en plats i montéeliten, som extra krydda?

– Nu tror jag att både Nantucket, Tsar de Houelle och Rock Me har de poängen som krävs för att komma med i varje fall, men det är klart det är en extra krydda, absolut. Det kan ju bli ordentligt tempo på loppet och det är både kul och roligt att de kommit på att ha ett sådant här lopp, det höjer helt klart både spänningen och nivån.

”Tre hästar höjer sig”

Vad tror du om din egen chans med Tsar du Houelle?

– Jag tycker det är tre hästar som höjer sig över de övriga, och det är Nantucket, Tsar de Houelle och Rock Me, och vem som är etta, tvåa och trea av oss beror nog lite på hur loppet blir kört.

Hur går dina tankar om taktiken?

– Jag vet att Nantucket är väldigt snabb från start om de trycker av honom och han är också bra i ledningen så jag tror de väljer den taktiken och då tar jag mig inte förbi den från start. Som det känns i dag så kommer jag försöka hitta en position mitt i fältet och försöka ta dem sista biten, säger Sofia Aronsson och avslutar:

– Allting är i varje fall fortsatt bra med min häst och jag har ingenting att klaga på.   

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav