Beskedet: Stjärnan klar för Elitloppet

Foto: Voltigeur de Myrt.
TRAV

Ännu en topphäst är klar för Elitloppet sista helgen i maj.

Solvalla har bjudit in den franska stjärnan Voltigeur de Myrt.

– Hästen visade en överraskande startsnabbhet i försöket i Lotterian och är ett gjutet val, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Solvalla meddelar via ett pressmeddelande att de gjort klart med den franska topphästen Voltigeur de Myrt. Hästen har tävlat med framgång i de europeiska storloppen och var två i Prix de Belgique och trea i Prix de France.

Solvallas sportchef Markur Myron berättar att han blev imponerad av hästens prestation i det italienska loppet Lotterian.

– Jag har aldrig sett hästen öppna så bra, säger Markus Myron.

Voltigeur de Myrt flög till spets och vann försöket lätt. I finalen körde han sig till ledningen efter halva distansen, men bröt ut och lämnade lucka till Oasis Bi som segrade.

– Det är en riktigt stark häst som kommer ha nytta av sin nyvunna startsnabbhet i år och han blir mycket intressant i Elitloppet, säger Markus Myron.

Voltigeur de Myrt gästade Solvalla och Elitloppet även i fjol. Då hamnade han sist utvändigt i sitt försök, chansade invändigt över upploppet och blev utslagen med krafter kvar.

Just nu är Timoko, Un Mec d'Heripre, Resolve och Voltigeur de Myrt klara för Elitloppet. Inbjudna, men osäkra: Propulsion, Oasis Bi, Your Highness.

Elitloppet körs på Solvalla söndag 29 maj

ARTIKELN HANDLAR OM