Nybrink: Jag avslutar med ett dunderdrag

TRAV

Experten inför lördagens V75 – jackpott med 49 miljoner kronor i potten

Han är från Norge, heter Petter men inte Northug.

Och han brukar också vinna ganska ofta.

Happy Petter i V75-2 är en cool häst jag litar på.

Lördagens dunderdrag avslutar Momarkens omgång.

V75 körs i Norge och det är ... vad ska vi säga? Intressant, det är nog ordet jag letar efter. Situationen blir annorlunda, mer oviss och inte den vanliga kompisankdammen med tjänster och gentjänster eller kuskar och tränare som gapar om SHL-tröjor som om de vore självmordsbälten och tror att travet är en jättestor sport samtidigt som de klagar högljutt över att de inte får in nya hästägare.

Himla konstigt när ni stänger dörren till omvärlden likt en skruvad sekt eller ett gäng scientologer som det gått överstyr för.

Nästa gång: Ta på er tröjjävlarna och håll käften. Hur svårt kan det vara?

Hockey är en enormt stor sport. Travet är snart bara en liten herrklubb. Om det vankas fotbollströjor – jubla och kräng dem över skallen.

Långt upplopp

V75-1: Seedorf O.M.F. är inte kul att möta och de får vara nöjda att han dragit spår tolv. Nu är det inte total katastrof när Momarkens upplopp mäter 240 meter och hästen är heller inte typen som behöver påminnas för att kämpa (körspö är förbjudet i Norge). Ändå vill jag gardera. Random Shot är kraftigt på gång och gick med full fart över mål senast medan Royal Ice är Frode Hamres bästa chans i omgången, vilket säger en del.

  V75-2: Det finns en häst som heter Happy Petter. Han en doldis från Norge men det är slut med det från och med lördag. Petter är en häst som kan växla ett fält utan att behöva dra ett enda andetag och som annars bara lufsar med, obekymrat, tills kusken säger att det är dags.

Jag gillar Petter som fasen och det är spik på allt.

Vad han möter? Äsch, jag kollade inte så noga. Någon norsk kriteriefavorit från skräpspår som brukar hoppa och  ... Det blir nog bra.   

 V75-3: Kallblodsloppet låser vi med Fjord Jerven, Moe Svarten och Myr Faksen. Jerven är i kanonform och bilen

i gänget, Svarten är bara stark men jäkligt stark medan Faksen är fältets snabbaste.

V75-4: Fridericus från framspår hade varit glödhet, han är

jättefin, men nu vill jag hissa varningsflagg för Chatain som vann ett V75-lopp på Jägersro i september efter en dunderinsats. Han är lika bra nu, tänk på det.  

Synar bluffen

  V75-5: Jumble Ås borde vinna men formen får vi plocka fram ett mikroskop för att eventuellt hitta ett korn av. Så jag drar till med Carro’s Girl och Caddie Ivory. Någon av dem borde sitta i spets och den andra åker med i rygg. Men blås på så länge plånboken orkar, alla kan vinna.

  V75-6: Papagayo E. är världens bästa häst i Norge och om man ska gå på vad tränaren säger är det klart, han vinner fram och baklänges. Men snacka går ju och jag vill syna (bluffen?), väl med-veten om att jag kan få två kungar

i synen.

V75-7: Draget som jag inte kan låta bli att chansa med som singelstreck är Conrads Wilhelm.

Han var overkligt bra senast. Gör han om det loppet måste han ha chans. Kolla själv. Hollywood-klass. Gör en film om det.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel