Slänger spöet – efter stjärnkuskens miss

TRAV

Adrian Kolgjini rasande på Kihlström: ”Otrolig besvikelse”

1 av 3

Efter Stochampionatet kastade Adrian Kolgjini sitt körspö i backen i raseri mot Örjan Kihlström.

Han var arg över att inte ha blivit släppt till ledningen.

– Det är en otrolig besvikelse, han borde inte ha svarat ut mig, säger Adrian.

Pasithea Face var favorit till att vinna Stochampionatet som skulle ha gett henne två miljoner kronor i vinstsumma. Men loppet gick inte som planerat för Adrian Kolgjini och Pasithea Face. I stället för att bli släppta till ledningen av In Toto Sund och Örjan Kihlström blev de utsvarade i dödens. Pasithea Face höll tappert, men blev bara trea.

”Otrolig besvikelse”

Direkt efter loppet var kusken Adrian Kolgjini rasande på Örjan Kihlström och kastade sitt körspö i marken i vredesmod. Han menade att Örjan inte skulle ha svarat ledningen med en häst som tidigt blev trött.

– Det är en otrolig besvikelse att jag missade ledningen. Vi kom till loppet med full form, den andra hästen hade bara startat en gång på länge, där förlorar vi loppet. Alla kör sin egen häst, men jag hade aldrig svarat ledningen med en häst som inte startat på så länge, säger Adrian Kolgjini.

Kihlström ångerfull

Örjan Kihlström var ångerfull efter loppet och gav Adrian Kolgjini rätt.

–  Det blev för tufft för henne med facit i hand. Jag borde ha lagt upp det annorlunda. De var besvikna på mig med all rätt, det var ett dåligt upplägg av mig helt enkelt, säger Örjan Kihlström.

ARTIKELN HANDLAR OM