”De frågar vad jag har ställt till med”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Spelkund Margareta Hammargren och spelansvarige Matts Grönlund
Foto: Privat
Spelkund Margareta Hammargren och spelansvarige Matts Grönlund

Matts Grönlund hos ICA Supermarket Vallhalla Frösön spelade in knappt 600 000 kronor till butiks kunder på V86 förra veckan.

I kväll hoppas han på repris.

– Jag spikar Mellby Drake och Zo Zo Hoss, säger han till Trav365.

V86 är ute på sommarturné.

Förra onsdagen gästade spelformen Lindesberg.

27 kunder hos ICA Supermarket Vallhalla Frösön hade köpt in sig i spelansvarige Matts Grönlunds V86-system för 100 kronor.

Det skulle visa sig vara en bra affär.

När krutröken hade lagt sig från V86 var ICA Supermarket Vallhalla Frösön storvinnare.

De satte alla rätt på V86 och vann knappt 600 000 kronor.

Varje andel, som köptes för 100 kronor, var nu värd 22 169 kronor.

”Frågan vad jag ställt till med”

– Jättekul så klart, reaktionerna har varit väldigt positiva och det märks på den här veckans andelar att vi vann förra veckan, säger Matts Grönlund till Trav365 och fortsätter:

– Det har gått trögt på spelet ganska länge så förra veckans vinst var välkommen. Kunderna är överlyckliga, de gratulerar och frågar vad jag ställt till med, skrattar Matts.

Även om både spelansvarige Matts Grönlund och kunderna är nöjda med storvinsten, kan inte Matts Grönlund låta bli att gräma sig lite.

– Vi hade med jätteskrällen Mogas Madonna på systemet som ledde länge men blev avslagen precis på linjen, hade den vunnit så hade vi nog tagit hela potten.

Bästa tipsen

Matts Grönlund har som spelansvarig firat stora framgångar med andelsspelen hos ICA Supermarket Vallhalla Frösön tidigare, ett jobb som han faktiskt fick av en slump.

– Jag har jobbat här i 17 år nu, men halkade in på ett bananskal egentligen. Jag hade en kompis som hade spelbutik som ville att jag skulle börja jobba där, sedan en helg så var jag här på ICA Supermarket Frösön och handlade och då var det ingen som kunde spelmaskinen så då fick jag hoppa in, berättar Matts Grönlund och fortsätter:

– Fotboll har väl varit mitt största intresse och det har funnits med sedan man var liten, men travintresset har i och med det här jobbet vuxit sig fram genom åren.

Under onsdagskvällen avgörs V86-tävlingarna på Gotland, och Matts Grönlund bjuder på sina bästa tips.

– Jag tycker det ser svårt ut i kväll, och mina spikar är 2 Mellby Drake (V86-6) och 4 Zo Zo Hoss (V86-7), säger Matts Grönlund.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN