”Nu är det äntligen dags för Coldtown”

TRAV

Fastlåst med rubbet sparat i två starter i rad.

Nu är det äntligen dags för Coldtown att få vinna på V75.

Sedan tror jag att firma ­Kihlström och Redén tar hem ­Stochampionatet med In Toto Sund.

Michael Carlsson.

Söndagen avslutar folkfesten på Axevalla och trippeltravet med V75 och Stochampionatet. Det största loppet för landets fyra­åriga ston med en miljon kronor till vinnaren.  Jag håller med om att Pasithea Face imponerade

i försöket när hon vann i överlägsen stil. Pappa Lutfi låter Adrian köra och unge Kolgjini kan ­mycket väl ta hem storloppet och göra som Ludde gjorde 1998 när Simb Capi vann. Kolgjini-stallet har även med Princess Face där de nu skiftar kusk till Johnny Takter. ­Inte alls omöjligt att det är ett ­vinnande koncept.

Men det har skrällt förr i Stochampionatet och jag garderar upp loppet med ett gäng streck.

Har lite extra känsla för In Toto Sund som är femtehandare på strecken i skrivande stund.

Det är som bekant inte helt fel att ha en viss Örjan Kihlström i sulkyn när det vankas miljonlopp. Frågan är hur många stora lopp Kihlström har vunnit i år, det är nästan så att man har tappat räkningen. Att form­stallet Daniel Redén står bakom träningen gör inte saken sämre och In Toto Sund vann lätt i sitt uttagningslopp.

Nu jäklar är det dags

Swish Lane spurtade sylvasst till andraplatsen i sitt försök bakom Galactica och just Galactica är en märr jag gillar skarpt. Intervjuade i veckan amatörtränaren ­Malin Bergström som lever som i en dröm just nu med sin familjehäst.

När det gäller spikarna i omgången så bankar vi in den första direkt. För nu är det jäklar i mig dags för Coldtown att få vinna ett V75-lopp. För tre starter sedan flög han fram över upploppet till en andraplats. Därefter har han suttit fast med rubbet sparat i två starter i rad och senast såg han ruggigt bra ut som fulltankad över mållinjen. Pratade med Timo Nurmos i veckan som lugnt meddelade spik på sin Coldtown i det officiella tipset ”Fem tippar V75”. Därmed är saken biff.

Spik nummer två blir Windy Ways i V75-3. Daniel Redéns sto var tillbaka efter en månads frånvaro senast och spurtade in som trea i Gotlandslöpningen bakom Västerboonthenews och Quid Pro Quo efter att ha legat sist hela ­vägen. Med den genomköraren i kroppen och ”bara” ston den här gången så tror jag att hon fäller allt över Axevallas långa upplopp som hon lär gynnas av.

Hon är bästa hästen i fältet och det ser ut att bli körning från start på flera händer bland flera startsnabba hästar. Då kan ­Örjan bida sin tid en bit bakom och sätta in stöten till slut.

Fäller favoriten i V75-4

I V75-2 vill jag lyfta fram Sambuca Knight som har gjort flera jättefina lopp i år. Senast spurtade han in som trea bakom hästar som Le Miracle och Copimade. Kan mycket väl runda alla trots tillägget.

Spoil Me är favorit i V75-4 och henne tänker jag fälla. Hon tröttnade helt i uttagningen till Stochampionatet senast och känns väldigt svårbedömd. Varning för stallkamraten Touch of Elegance som satt fast med rubbet sparat i sitt försök till Stochampionatet. Innerspår med Örjan nu ...

I V75-5 hoppas jag att min ­kollega Patrik Fernlund sätter dit Highspirit som visade toppform vid segern senast efter en tuff öppning. Hästen svarade ärligt den ­sista biten och hittar Fernlund rätt under vägen så kan han mycket väl blåsa till de övriga över upp­loppet. Det skulle smaka fågel och jag bjuder på Rösti på ”Pannan” om det går vägen, Fernlund.

Sevilla har visat knallform och gick ett enormt slutvarv senast fram till andraplatsen, knappt slagen, efter en inledande ­galopp. Står bra till på start och kan spåra långloppet runt om i V75-7. Skrällen är Paparazzi M. som gillar långa lopp och vann senast.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 3 Coldtown (7–1)

V75-2: 15–12–2–4–10–9 (14–3)

V75-3: 6 Windy Ways (5–8)

V75-4: 1–11–5–7–12–9–2 (4–6)

V75-5: 11–5–1–7–12 (4–2)

V75-6: 4–2–3–1–12–10 (7–9)

V75-7: 1–7–14 (11–5)

3 780 rader/1 890 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75