V75

Kärleksparets nya toppchans på V75

Av: 

Madeleine Brohlin

TRAV

Anna och Per är ute efter en ny V75-vinst: ”Blev ett ganska lämpligt lopp”

Kärleksparet Anna Rönning och Per Nilsson tog sin första V75-seger tillsammans ifjol.

Nu har de en ny toppchans att ta hem lördagens V75-lopp.

Här berättar Anna om chanserna och hur hon fyndade sin ögonsten Hollywood Maker för 18 000 kronor.

– Jag fastnade direkt för honom, säger hon.

Paret Anna Rönning och Per Nilsson minns förra årets V75-seger med Hollywood Maker på hemmabanan Färjestad med värme.

Det var en riktig familjeseger då Anna Rönning tränar hästen och Per Nilsson körde honom till seger.

– Den segern glömmer jag aldrig. Det var fränt, det var hemmaplan och på det sättet han vann. Det vara bara meningen den dagen, minns Anna Rönning.

Sedan dess har det hänt saker hos den lilla familjen – då Anna och Per har fått sitt första barn; en liten son.

Hur går det att kombinera hästar och barn- och familjelivet?

– Jag tycker att det fungerar bra. Vi har bara en häst, det hade inte gått att ha flera hästar. Det tar så mycket tid. Tiden går fort när barnen är små och man vill vara med hela tiden. Vi försöker ha samma rutin som i fjol fast vi har en liten nu. Men både mina och Pers familjer hjälper oss mycket, framförallt med vår son.

Laddar inför lördag

På lördag går Hollywood Maker ut i travets elitserie igen då hästen startar i V75-2.

– Det är bara bra med honom, han är pigg och fin. Det känns som om han har blivit piggare efter det förra loppet, så han behövde nog det. Han tränade i onsdags och nu laddar han batterierna inför i morgon.

Vad tror du om chanserna?

– Han är absolut inte sämre än någon annan. Det blev ett ganska lämpligt lopp sedan är det många att runda. I lärlingslopp är det inte så lätt, det är många som kan vara i vägen. Men han är stark och tål att gå i spåren och är väldigt ärlig och gör alltid sitt bästa. Strular det inte för mycket borde han vara med i den främre träffen.

Precis som vid V75-segern på Färjestad är det sambon Per som sitter upp i sulkyn.

Lägger ni upp taktiken tillsammans eller får Per bestämma?

– Han får bestämma, jag lägger mig inte i. Jag vet hur svårt det är. Det får han sköta. Per har utvecklats mycket som kusk, han är jätteduktig.

Hur vore det med en ny V75-seger?

– Det vore häftigt så klart. Det är stort bara att vara med på V75. Det är klart att det är en obeskrivlig känsla, säger hon.

”Han har en väldig utstrålning”

Efter V75-segern ifjol uppmärksammades Anna som månadens hästägare av Svensk Travsport och hon berättade hur hon ”hittade” Hollywood Maker i en hage hos uppfödaren och det var kärlek vid första ögonkastet.

– Jag fastnade för honom. Vi hade en fölmärr på stuteriet där han stod och vi var där och hälsade på. Jag såg honom i en hage och jag fastnade direkt. Han är lite speciell, han har en väldig utstrålning. Jag köpte honom innan betet som ettåring. Så han gick på bete och så på hösten började vi köra in honom och träna upp honom och på den vägen är det.

Anna köpte honom för 18 000 kronor – i dag har hästen tjänat 378 000 kronor och tävlar bland de allra bästa hästarna.

– Han var till salu och jag känner uppfödaren sedan tidigare. Hon var nöjd med att han kom till en mindre tränare som skulle kunna lägga mycket tid på honom.

När förstod du att han var något extra?

– Han har alltid varit fin, men det var först när han började tävla som fyraåring som jag förstod att det var en fin löphäst. Han har inte utmärkt sig så mycket i träning. Han gör aldrig mer än det han behöver. När det blir tävling blir det en helt annan häst.

Vad betyder han för dig idag?

– Jag kan inte säga allt, jag har en son nu också. Men han är verkligen en del av familjen. Jag skulle aldrig göra mig av med honom.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Per Nilsson

Anna Rönning