Hockeystjärnornas häst – favorit på V75

Hockeystjärnorna Daniel och Henrik Sedins travhäst Tangen Haap blir storfavorit på V75.

Då sticker tränaren Björn Karlsson ut hakan.

– Jag är optimistisk, säger han till Trav365.

Bröderna Sedins sjuårige kallblod Tangen Haap får stort förtroende av spelarna när V75 avgörs i Boden på lördag.

Tvillingarnas häst blir jättefavorit på V75 och många spikar honom i jakt på sju rätt.

Hästens tränare, Björn Karlsson, räds inte uppmärksamheten och andas optimism inför lördagen.

Han har också skickat en ”passning” via det sociala verktyget Twitter.

Sista passet är gjort med Haapen. Han är lite som Farmen Qristina, ilsk som fan & brinner för minsta lilla. Bara positivt!”, skriver Karlsson på Twitter.

För Trav365 utvecklar han.

”Ska bli jagad”

– På förhand tycker jag att uppgiften ser bra ut, det är det här norrlandsgänget som han mött förut. Jag trodde det skulle komma någon som var med i Östersund i lördags, men det var ingen som kom och det får vi tacka för, säger Björn Karlsson till Trav365.

Är du optimistisk?

– Det är jag alltid med den här hästen, det skulle faktiskt inte spela någon roll om Månprinsen A.M. var med, jag är alltid optimistisk med den här hästen.

Men på lördag är det väl befogat att vara optimistisk med honom?

– Ja, så är det. Senast hade jag lite 50/50-känsla över det hela, vi hade ju ett sådant utgångsläge den gången att det kunde lösa sig jättebra, eller inte alls. Nu blev det helt fel och det blev helt enkelt för tufft. Nu är det betydligt bättre förutsättningar och nu ska han bli jagad istället, och han trivs när han får gå i sitt eget tempo och slippa rygg.

”Första barfota runt om”

Hur tänker du kring taktiken?

– Jag vet inte riktigt, jag har ju aldrig tryckt av honom något sådär mot ledningen tidigare, men på lördag kommer han att vara rappare. Vi har tänkt att köra barfota runt om för första gången i karriären, och då kommer han att bli rappare från start. Jag tror att vi får svårt att svara ut Edolles Malte, men kanske kan vi vara först fram för att överta? Hur som helst bör vi hamna bra på det.

Du sa att han trivs med att gå i sitt eget tempo och utan rygg, innebär det att du intar positionen utvändigt ledaren om det inte blir ledningen?

– Jag tar hellre dödens än sitter i tredje eller fjärdepar utvändigt, när vi vann på V75 i fjol så gjorde vi det från utvändigt ledaren. Han trivs som sagt utan rygg och att få gå i sitt eget tempo, och från dödens kan man ju styra loppet.

”Ser loppet på ATG Live”

Vad tror du om första barfota runt om?

– Jag har pratat om den växeln i över ett år nu, så nu är det dags att visa. Blir banan inte för hård så åker skorna av.

Kommer Henrik och Daniel vara på plats på lördag?

– Tyvärr, deras barn går fortfarande i skola och de kommer hit nästa helg. Känner jag dem rätt så kommer de sitta och titta på loppet via ATG-live.

När är det dags för tvillingarnas egna travrace, som de arrangerar varje år?

– Vecka 31 eller 32 blir det av, och i år har jag tänkt mig en 33 centiliters Coca Cola som förstapris, eller en loka kanske är bättre. Prispengar är svårt att locka dem med, skrattar Karlsson.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN