Satte alla rätt – för tredje gången i rad

Publicerad 2016-09-26

Bröderna stekheta på V75 – 13 spelare får dela på 133 000 kr: ”Verkligen härligt”

Kustens Spel i Göteborg vann mest av alla ombud i söndags på V75. På bilden syns Hamed som jobbar i butiken tillsammans med Mohammed Arefzadeh. På den vinnande kupongen valde de bland annat att spika Nancy America i V75-1.

Bröderna hade fått alla rätt på två raka V75-omgångar.

I söndags kom den tredje – nu får 13 spelare dela på 133 000 kronor.

Men något större firande blev det inte.

– Om det ska bli tårta måste vi nog upp över en halv miljon, säger Mohammed Arefzadeh på Kustens Spel till Trav365.

Under söndagen var det stor travfest i Stockholm när Oaks och Kriteriet avgjordes på Solvalla. Samtidigt i Göteborg jublades det när andelsspelet hos Kustens Spel gick in.

Bröderna Roshan och Mohammed Arefzadeh har toppform just nu, och det var den tredje raka V75-omgången som gav alla rätt. De två tidigare omgångarna gav dock klenare utdelning, 1 099 kronor respektive drygt 3 200 kronor på sju rätt. Nu gav det betydligt mer.

Systemet, som de knåpat ihop, gav totalt 133 000 kronor som 13 andelsspelare får dela på, drygt 10 000 kronor vardera. Vinsten var den högsta under söndagen bland ombuden i landet.

Spikade direkt

På systemet valde att spika redan i V75-inledningen med Nancy America och i den femte avdelningen med Björn Goops M.T.Kingofthehill.

– Vi har många kunder och efter några veckor när de större vinsterna uteblivit så var det otroligt skönt att det äntligen höll hela vägen, berättar Mohammed Arefzadeh till Trav365 och fortsätter:

– Just denna omgång var det 500 kronors-systemet ”Godzilla” som satt. Vi lutade oss mot två spikar som vi i stort sett alltid gör.

Hur är stämningen i butiken?

– Stämningen är superbra, inte bara efter vinsten, utan alltid. Under en vanlig V75-omgångs så brukar vi vara 20 till 30 personer som följer travet tillsammans, vilket är otroligt roligt. Det blir mycket skratt och en del ”jinxar” under en omgång.

Tog hem 1,8 miljoner

22 januari 2014 vann de 1,8 miljoner kronor. Och känslan av att vinna är alltid lika skön enligt Mohammed.

– Det brukar ofta gå bra men nu var det ett tag sedan vi vann en större summa, så det var verkligen härligt. Att få träffa alla glada andelsköpare är också en härlig känsla. Alltid när man sätter en liten större vinst så kommer det genast mer folk och fler köper andelar.

Hade ni någon andel själv?

– Ja, just på systemet ”Godzilla” så brukar jag och brorsan alltid dela på en andel, vilket vi gjorde även denna omgång. Det var roligt så klart.

Och trots att bröderna spelade in omgångens högsta vinst för ombud blir det inte mycket firande för dem.

– Om det ska bli tårta eller liknande måste vi nog upp över en halv miljon. Det får bli efter nästa helg, avslutar Mohammed.

Lukas Berggren