Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Boden, lördag 17 juni.

Spelstopp 22.20

TV12 20.00

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 2–5–1–11–4–10–3–6–12–9–7–8.

Kommentar: Senast var det debut över aktuell distans för Holdyourhorses och genrepet gick ruskigt bra. Trots att det var enklare emot då så gjorde han loppet i dödens och kunde ändå vinna enkelt. Laddas förstås för ledningen nu men är inte alls rädd för om det skulle bli dödens igen heller. Man optimerar Västerbo Grosbois med diverse förbättrande saker och laddar maximalt från start. Känns klart intressant. Draget är Malekeh som är garanterad en fin resa. Lucka?

✓ DD-2

Rankning: 2–6–5–7–9–1–3–8–4–10.

Kommentar: På DD finns det egentligen inte utrymme för att börja gardera Propulsion. Fast det är klart, har man en annan idé så ska man så klart gå på den. Det kan löna sig. Men det mesta talar ändå för att det är favoriten och Örjan Kihlström som segerdefilerar efter Norrbottens Stora Pris. Är titelförsvarare och har gått framåt efter försök och final av Elitloppet. Perfekt utgångsläge borde betyda ledningen i stort sett direkt. Därifrån ska segerchansen naturligtvis vara klart god. Så god att det bara är att singelstrecka honom.

✓ DD-systemet 3 rader

DD-1: 2–5–1.

DD-2: 2 Propulsion.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Bollen ligger hos Malekeh. Kan svara om kusken vill. Ändå troligt att Holdyourhorses får överta. Västerbo Grosbois ska laddas.

DD-2: Eftersom Oasis Bi tänker spara speeden blir det istället en kamp tuff mellan Propulsion och Mosaique Face.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Fem vinster på 12 starter för Holdyourhorses.

DD-2: Av 17 lopp på svensk mark har Propulsion vunnit 11.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel