Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Romme, lördag 19 augusti.

Spelstopp 18.20

TV4 18.00

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 3–2–1–5–4–9–7–6–10–12–8–11.

Kommentar: E3-finalen över kort distans för hingstar och valacker innehåller flera riktigt fina treåringar och även om Executive Caviar känns given att ha överst i rankningen är det inget singelstreck i vår bok. Joakim Lövgrens häst läste sitt försök på bästa tänkbara sätt då han från utvändigt om ledaren gick undan till säker seger med sparade krafter kvar i mål. Executive Caviar riskerar att få göra grovjobbet igen, vilket vi tycker motiverar gardering då motståndet givetvis är tuffare i finalen. Lucifer Lane svarade också för en positiv insats i försöket och från spår två lär Johan A Nilsson få en bra resa med sin treåring. Van Kronos kanske kan hålla upp ledningen och är då hästen att slå för övriga. Stallkamraten Global Unlimited har utvecklats starkt under året och nu tänker Svante Båth testa sin treåring barfota runt om samtidigt som Örjan Kihlström hoppar upp i vagnen för första gången. Vi nöjer oss med fyra streck på DD-spelet, men det behöver inte vara fel att gardera ytterligare.

✓ DD-2

Rankning: 3–7–6–10–9–4–5–11–1–2–8–12.

Kommentar: Magnus Träffs Queer Fish har radat upp fina insatser under året och senast i Rättvik var inget undantag då han fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Vi tror att Kaj Widell kommer att ladda lite mer än vanligt då hästen för

första gången på länge fått ett bra läge och då ska det vara bra chans att ekipaget sitter tidigt i ledningen. Värst emot i både spets- och segerstriden är troligtvis Mellby Drake, men från spår sju kan det bli svårt för Robert Bergh att ta sig till ledningen även om det inte alls är otänkbart. Vi spelar i alla fall på att Queer Fish tar hand om ledningen och då bör Mellby Drake ha en övermäktig uppgift framför sig.

✓ DD-systemet 4 rader

DD-1: 3–2–1–5.

DD-2: 3 Queer Fish.

! Statistikvinnarna

DD-1: Executive Caviar.

DD-2: Rolex Bigi.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Van Kronos?

DD-2: Queer Fish övertar från M.T.Insider?

Thomas Sandberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel