Trav

Stjärnan är tillbaka: ’Har fräschats upp’

TRAV

Berghs segerstaplare startar igen: ”Ska räknas direkt”

Stall Robert Bergh går som tåget.

I onsdagens V86-omgång gör segerstaplaren Aileron comeback.

– Han har tränat starkt och ska räknas direkt. Men på V86 har jag mest feeling för Sambuca Knight, säger Preben Sövik, försteman i stall Bergh.

Robert Bergh är tvåa i den allsvenska tränarligan med 20,5 miljoner inkört i år och närmar sig ledande Daniel Redén. Han ligger drygt två miljoner bakom och så sent som i lördags fick vi se en imponerande V75-vinnare i Angle of Attack.

På onsdag är det återigen dags för V86 Express och det är saxade tävlingar mellan Solvalla och Åby som delar på omgången. Robert Bergh selar ut fyra hästar inom streckspelet och en av dem är Aileron som nu är tillbaka efter ett uppehåll på tre månader. Hästen radade upp fem raka segrar i fjol höstas och i februari vann han en V75-final på Solvalla från ledningen. Men nu har han inte startat sedan i början av juni.

– Aileron (V86-7) har fått ta det lite lugnt under sommaren och tränat på. Han har varit hos veterinären och fräschats upp inför en höstsäsong. Det får fort i hans klasser på sommaren och han har därför fått en paus så siktar vi på hösten och vintern istället, säger Preben Sövik.

– Hästen är väl förberedd och har tränat 1.16 full distans inne på Åby som snabbast. Han såg fin ut i det jobbet och kommer att göra en bra prestation direkt. Han har visat att han är snabb ut bakom bilen och tog ju ledningen från spår sju i V75-finalen. Distansen över tre varv hanterar han bra eftersom han är så stark av sig.

– Jag tycker att han ska ha möjligheter att räcka en bra bit här och det är inte omöjligt att det blir vinst direkt. Det blir barfota bak och jänkarvagn.

”Riktigt fin vid segrarna”

Men Preben Sövik tycker att en annan häst från stall Bergh har bättre vinstchans på V86. Det är Sambuca Knight som har övertygat i två raka segrar från ledningen. Nu har han bakspår i ett lärlingslopp och körs av Isabella Bergh.

– Sambuca Knight (V86-3) har varit riktigt fin vid segrarna och har toppform. Han är inte långt ifrån sitt livs form. Nu är det bakspår och han har varit lite vassare förut när han har varit med där framme i ett tidigt skede. Men tycker ändå att hästen är så pass bra nu och i ett sådant här gäng ska han ha bra chans ändå. De bästa hästarna har fått bakspår och jag tror mycket på honom. Det är den jag har mest feeling för och det blir barfota runt om igen och inga ändringar.

”Första barfota runt om”

I den femte V86-avdelningen selar ni ut två hästar, Transcendence, som kommer med två raka galopper, samt Muscle Lane som var fyra på Jägersro i lördags. Chanserna där?

– Transcendence (V86-5) är en kapabel och fin häst men han har strulat till det för sig med galopper. Han måste ta sig samman och hitta rätt väg nu. Vi hoppas i första hand att han sköter sig. Det är dessutom dåligt läge och Frode Hamres häst är bra. Barfota runt om.

– Muscle Lane (V86-5) ryckte vi skorna för första gången runt om på i lördags och hängde på honom en bike. Det gav bra effekt och han gjorde ett fint lopp från dödens. Det var första loppet han fick på länge och ska gå framåt ytterligare. Sköter han sig lika fint den här gången kan han ge favoriterna en match. Han måste vara riktigt bra för att vinna men jag tycker att han är en outsider. Vi kör barfota runt om och bike igen, säger Preben Sövik.

Michael Carlsson/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!