Trav

”Wow, han var bättre än Nuncio på V86...”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Nuncio i all ära.

Men att han är världens bästa häst vet många redan.

I kväll fick vi se en ny stjärna tändas.

Han åkte upp hela vägen till Solvalla för att köra en häst.

Halmstad till Stockholm.

Men snacka om att hemresan blir enkel.

Peter Untersteiner visade upp sin nya stjärna i stallet, Starzinner.

Vilket jäkla prestation. Hästen var överlägsen och såg helt underbar ut.

Den här hästen kommer vi få höra mycket om framöver, var så säkra.

I övrigt: Det skrällde rejält i V86-2 och V86-3 och Fredrik B Larsson visade upp Havbergs Knight i fin författning. Trots det stannade 8 rätt på "endast" 79 000 kronor.

Här är Trav365:s plusbetyg.

Betyg: 5 av 5 plus

Starzinner

Kommentar: Att hästen skulle vara bra förstod spelarna, men intrycket över upploppet var magiskt. Snacka om uppvisning. Peter Untersteiner lär ha ett förvandlingsnummer på gång – och jag är säker på att den här kommer klättra spikrakt upp genom klasserna.

Betyg: 4 av 5 plus

Nuncio

Kommentar: Det var ju trots allt billigt motstånd och hästen skulle bara vinna, men han gjorde det på ett bra sätt och via 08-fart sista 500 metrarna så såg Nuncio helt oslagbar ut hela vägen. Jag tycker hästen är bättre i år, så det är bara för svenska travpubliken att njuta under året.

Kom då, Bold Eagle!

Betyg: 3 av 5 plus

Perfect Dynamit

Kommentar: Krossade allt den tunga vägen och den här hästen är verkligen bra. Kaj Widell körde perfekt och på så sätt gav han inte konkurrenterna en chans.

Betyg: 2 av 5 plus

Havbergs Knight

Kommentar: Fick en lugn comeback, men när luckan väl kom så spurtade hästen frenetiskt och stod för omgångens jätteskräll. Hästen såg bättre ut än någonsin och Fredde B har inte slarvat med vinterträningen.

Betyg: 1 av 5 plus

Sugar Daddy

Kommentar: Ruskigt bra insats här också, fick dra tåget i tredjespår, men gynnades av högt tempo. Stod ändå för en toppinsats och hästen såg ut som en vinnare hela dagen.

Global Touchdown

Kommentar: Enkelt till ledningen och fick bestämma i hyfsat lågt tempo. Var slagen 600 kvar och det var en blek insats även om hästen höll farten in i mål.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!