Drog in 1,8 miljoner: ”Fick mycket skit”

Roshan, 40, minns tillbaka på galna vinsten: ”Fick de äta upp” • Vassaste liren till kvällens V86:a

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Roshan Arefzadeh äger Kustens Tips i Göteborg tillsammans med sin bror Mohammad.
TRAV

Roshan Arefzadeh, 40, drog in 1,8 miljoner kronor på V86.

Innan storvinsten blev ett faktum möttes han av kritik från sina kunder – för valet av spik.

– Jag fick mycket skit av kunderna, men det fick de äta upp, minns han och skrattar.

Under onsdagskvällen avgörs V86 på Åby och Solvalla.

Succébutiken Direkten Kustens Tips i Göteborg har hemmaplan – till hälften, då fyra av loppen avgörs på Åby i Mölndal.

Och butiken, som drivs av bröderna Roshan, 40, och Mohammad Arefzadeh, 33, sedan sex år tillbaka, vet hur man vinner på trav.

Under 2016 var de inne i en streak och satte V75 tre omgångar i rad.

Under 2017 var de ännu värre. Inom loppet av 30 dagar i oktober och november satte de alla rätt på en V86:a, tre V75-omgångar och en omgång på Grand Slam 75. Totalt drog de in 930 612 kronor som kunderna fick dela på.

– När man är i ett sådant stim så tänker man: fan vad lätt det är med trav, det var inte så svårt. Men det är en färskvara, säger Roshan Arefzadeh.

Tar hjälp av kunderna

En hemlighet bakom succén: bröderna tar hjälp av sina kunder som är med och köper andelar.

– Vi har jätteduktiga kunder i butiken. Jag och min bror gör ramen till systemen sedan tar vi upp spikförslagen med våra kunder som är med, där vi diskuterar tillsammans vilka spikar som ska med, säger Roshan.

Vad minns du från vinst-stimmet i oktober och november i fjol?

– Vi ligger väldigt nära fiskhamnen i Göteborg och många som jobbar där är med på våra system. Det blev en hel del med räkmackor från dem till oss. Vi har känt kunderna under många år, och när vi vinner brukar jag även få jättefin lax.

”Hur kunde du spika den?”

22 januari 2014 drog Roshan och hans bror in 1 813 292 kronor när V86 avgjordes på Solvalla. Inför den omgången var dock inte Roshan och kunderna helt överens om spikvalet.

– Jag spikade en häst (”porrhästen” Ron Jeremy, V86–2, som är döpt efter skådespelaren med samma namn) som var streckad på elva procent med Kajsa Frick som kusk. Jag fick mycket skit av kunderna och dålig kritik: hur kunde du spika den, och den har inte visat någonting, minns Roshan och tillägger:

– Men det fick kunderna äta upp sen, ha ha.

”Kan inte se den förlora”

Inför kvällens omgång har Roshan hittat en självklar spik och en lite mindre streckad. På Åby går han all in på storfavoriten 5 Highspirit, V86–1.

– Spiken på Åby är väldigt tråkig, men jag kan inte se hur hästen ska förlora.

– På Solvalla spikar jag en häst som inte är favorit: 12 Ginotonic, V86–2. Jag har följt den hästen och fick helt fel lopp senast och fick backas sist i fältet, rundade alla och kom ändå tvåa. Vid lite snällare lopp i kväll så vinner den.

Har du något miljondrag?

– Det känns som en favoritbetonad omgång, däremot ska 2 Dalforno, 3 Epic Fearless och 4 Insert Ecus i V86–3 på Åby med. Får någon av dem rygg på ledaren är de farliga. Rygg ledaren är alltid farligt på Åby.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

V75

Hästar

Göteborg