Spelade in miljoner: ’Sakerna jag väger in’

Succétipparen spelade in 13,5 miljoner under förra året: • Börja strecka “bakifrån” • Lita på magkänslan • Ha koll på stallformen

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Joakim Widén spikar Dante Boko i V75–3 på lördag.

På lördag är det första V75-omgången efter barfotaförbudet.

Samma omgång i fjol spelade 52-årige Joakim Widén in 5,4 miljoner – efter att ha bjudit in sina medlemmar via Facebook.

Nu berättar han om vinsten - och bjuder på tips till lördagens tävlingar.

– Jag tror mycket på 4 Dante Boko i V75–3. Spår fyra och troligtvis barfota runt om, spets och slut, säger succétipparen.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets populära experters andelsspel på V86 och V75 - kolla här [Extern länk]


Joakim Widén, 51, från Linköping har skördat stora framgångar på travspel genom åren. Så sent som i december förra året, två dagar innan jul, så spelade han in en miljonvinst. Totalt spelade hans andelslag in 13,5 miljoner under 2018.

– Det lossnade ordentligt under förra året, säger han.

Precis som i fjol så avgörs första V75-omgången i mars på Halmstadtravet. En omgång som Joakim Widen har bra minnen från, i fjol stämde nämligen allting..

– Det gick ganska bra då, det blev 5,4 miljoner att dela på.

”Byggde systemet runt deras hästar”

Första omgången i mars betyder också att det är första omgången som hästarna får springa barfota, men det var inte det som var Widens nyckel till miljonerna förra året.

– Jag gick mycket på Johan- och Peter Untersteiner förra året, de brukar ta hem en del lopp när det är V75 på deras hemmabana. Jag byggde systemet runt deras hästar. 

Har du några generella tips för att lyckas med travliret?

– Det är viktigt att gå på sina egna känslor, lite på magkänslan. Jag tittar mycket på stallform, det är en av sakerna jag väger in mest, säger 52-åringen och tillägger:

– Ett annat knep är att börja strecka “bakifrån”, många har slut på streck i de avslutande avdelningarna och det betyder att det rensar bra där.

Missade 19 miljoner på målfoto

Joakim Widén är spelläggare i ett lag på tillsammans-sajten, efter en lite tyngre period på V75, där laget bland annat missade 19 miljoner på målfoto, har han nu rykande färsk form på andelarna.

– Det har gått lite tyngre på V75 den senare tiden men jag satt en V86:a igår. Formen är färsk och tänkte att det ska vända på lördag, det vände den här helgen förra året.

Kan du bjuda på några vinnare till lördag?

– Jag tror mycket på 4 Dante Boko i V75–3. Spår fyra och troligtvis barfota runt om, spets och slut. Tyvärr kommer nog procenten stiga en del, säger Widén och fortsätter:

– Skrällen är i V75–5, 12 Callmeawinner, jag kommer gardera upp den stora favoriten 5 Vlad Del Ronco med några streck.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets populära experters andelsspel på V86 och V75 - kolla här [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN