Oslo Grand Prix

”Det hela är som en typisk italiensk såpa”

Jerry Riordan är inte intresserad av att träna Urlo dei Venti

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Italienske stjärnhästen Urlo dei Venti kan hamna i Sverige.

Men svenske stjärntränaren Jerry Riordan avråder till att ta in stjärnhästen i träning.

– Hela situationen kring hästen är en typisk italiensk såpa, säger Jerry Riordan.

Vem som ska träna den sexårige italienske stjärnhästen Urlo dei Venti i framtiden är inte bestämt ännu.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Urlo dei Venti ska flyttas till Holger Ehlerts stall, men nu skriver tidningen Sulkysport att Urlo dei Venti kan hamna i Sverige.

Enligt tidningen ska hästens ägare Stefano Simonelli resa till Sverige i helgen för att besöka flera tränare, bland annat Timo Nurmos, Daniel Redén och Jerry Riordan.

Men Halmstadtränaren Jerry Riordan låter inte speciellt intresserad av att få in den italienske stjärnhästen i stallet, som i fjol blev av med segern i Oslo Grand Prix efter att han fastnat i en dopningtest.

”Har inte pratat med honom”

Trav365 når Jerry Riordan under onsdagen, och stjärntränaren berättar att han inte varit i kontakt med Urlo dei Ventis ägare Stefano Simonelli.

– Jag har inte hört någonting från honom, det är en vänlig kille, men jag har inte pratat med honom om detta, säger Jerry Riordan.

När rapporterna tidigare i veckan kom om att Urlo dei Venti kunde hamna hos italienske tränaren Holger Ehlert, som tidigare varit inblandad i flera dopningfall, var Solvallas sportchef Anders Malmrot tydlig. Urlo dei Venti bjöds in till Elitloppet i fjol men kretsen kring hästen tackade nej, och stjärnhästen är så klart högaktuell för storloppet på Solvalla även i år.

– Men jag kommer inte att bjuda in någon Holger Ehlert-tränad häst till Elitloppet, sa Malmrot.

De orden tror Jerry har fått Stefano Simonelli att tänka om.

– Jag läste vad Malmrot sagt, och det kanske är det som gör att de blickar åt andra håll för Urlo dei Venti. Jag kan bara säga att det är en underbar häst, men hela situationen kring hästen är en typisk italiensk såpa och jag skulle stanna långt ifrån, säger Jerry Riordan.

”Vet att det inte blir så”

Om du fick frågan att träna Urlo dei Venti, vad skulle du svara då?

– Min första reaktion är att jag skulle säga nej, jag vet hur italienarna är. De säger en sak och att du som tränare har full kontroll och ansvar, men jag vet att det sedan inte blir så, säger Jerry Riordan, som varit verksam som travtränare under många år i Italien, och avslutar:
– Det är inte Gennaro Cassillo som står som tränare till Urlo dei Venti som tränar hästen, det är Enrico Bellei och det är vida känt i Italien, det är ingen hemlighet. Stefano Simonelli har hästen på sin farm och Enrico Bellei kommer och tränar hästen, och Bellei var även tränare till hästen i fjol när han testades positivt i Oslo Grand Prix.

Jerry Riordan vann Elitloppet i fjol som tränare till Ringostarr Treb

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Oslo Grand Prix

Elitloppet

Trav

Jerry Riordan