Så ska Hultman vinna storloppet via telefon

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Stefan Hultman pussar Maharajah.
TRAV

I dag jagar den svenska stjärnan Maharajah revansch mot Ready Cash i Prix de France.

Tränaren Stefan Hultman är på semester och i stället är det skötaren Lisa Skogh som står för de sista förberedelserna inför storloppet.

– Stefan och jag hörs hela tiden över telefon, säger Lisa Skogh till Trav365.

Under söndagen är det dags för revanschmötet mellan den svenska stjärnan Maharajah och Prix d'Amerique-vinnaren Ready Cash. I Prix d'Amerique för två veckor sedan blev en tuff duell mellan stjärnorna, men den franska hästen Ready Cash var bättre och vann.

Hultman på semester

Efter loppet har Maharajah stannat kvar i Frankrike, medan tränaren Stefan Hultman åkt på en välbehövlig semester till Asien. I stället är det Lisa Skogh som sköter allt med Maharajah innan loppet.

När Maharajah jagar seger i miljonloppet är Stefan Hultman inte på plats, utan Lisa Skogh får förtroendet. Men trots att Stefan har tagit ledigt håller tränaren och skötaren tät kontakt.

– Det är självklart kul att jag får sitta och köra jobben med honom här i Frankrike. Örjan kommer ner och kommer att värma Maharajah innan starten, annars är det som det brukar vara. Stefan och jag hörs hela tiden över telefonen och han säger hur jag ska göra när jag kör. Hur fort han ska gå och så vidare, säger Lisa Skogh.

”Han är laddad”

Enligt Lisa Skogh har allt fungerat bra efter den senaste starten.

– Allt är bra med Maharajah. Vi har tränat några gånger under veckan, gått promenader och myst lite. Han är laddad, säger hon.

”Trivs i Frankrike”

På Maharajahbloggen på Trav365 har skötaren rapporterat att hästen är som en bomb och att hon har fullt upp med att försöka hålla i hästen när de är ute och går om dagarna.

– Det var massa hästar ute och körde den gången när vi var ute, så han är inte så hela tiden. Det blev lite mycket runt omkring honom så då blev han extra laddad och jag fick gå tillbaka med honom till stallet. Annars är han lugn och han trivs bra i Frankrike. Jag tror att det beror på att han kan inte ha det så mycket bättre än här och han får göra som han vill. Maharajah tycker om när jag pysslar med honom, när han får vara ute i hagen och ute och gå.

Vad tror du om chanserna med Maharajah?

– Jag tror alltid på chans med Maharajah. Vi fick bra spår, men Ready Cash fick också bra spår och det är två bra hästar. Det finns flera bra hästar med i loppet. Det är svårt att säga hur det ska gå i loppet men det är klart att jag tror på chans. Hästen har säkert gått framåt efter den senaste starten. Jag måste tro på chans med Maharajah, säger Lisa Skogh.

Vid 15-tiden under söndagen avgörs Prix De France. Maharajah startar i lopp fyra, spår två.