Tony, 34: Så ska jag ordna miljoner igen

TRAV

För ett och ett halvt år sedan skrällde han – och fixade 67,3 miljoner till en ensam vinnare.

På lördag kan travkusken Tony Wallin återigen ordna miljoner på V75.

– Brave Run ska inte underskattas, hon är bra, säger Wallin.

På Åbytravet den 20 mars 2010 skrällde Tony Wallin, 34, på V75 vilket var huvudanledningen till att en ensam vinnare plockade hem 67,3 miljoner kronor. Den anonyme spelaren hade spikat Wallins häst som vann till elva gånger pengarna.

Efter vinsten visade miljonvinnaren sin tacksamhet genom att bjuda Wallin och hans familj på en lyxresa till semesterparadiset Aruba. Wallin kör emellanåt på V75 och de gånger han vinner gör han det ofta till höga odds. På lördag, när det är superjackpott och 70 miljoner i sjurättspotten, kör Wallin två hästar och i V75-1 inleder han med skrällen Brave Run som han kört en gång. Den gången slutade ekipaget tvåa – och Brave Run är en häst kusken gillar.

– Jag var tvåa med den i ett V75-lopp för ett tag sedan och hon gjorde det klart bra då. Det var en häst som fick bestämma lite för mycket i ledningen, men hon gick bra. Hon gör allt som oftast bra lopp och hon har suttit fast i de två senaste loppen vad jag förstått. Hon ska inte underskattas, men det är väl inte förstahästen i loppet, säger Tony Wallin.

Vad har hästen för egenskaper?

– Hon är stark och rejäl, tål att gå i loppen. Hon är ganska oöm för positioner så upplägg på lopp spelar nog ingen roll. Man ska inte nonchalera henne om favoriterna kommer bort. Det krävs rätt så bra tempo, hon är inte så där vrålspeedig.

”Inte så hårt motstånd”

I V75-4 blir 34-åringen desto mer betrodd. Där kör han det femåriga stoet Jewel Face som ståtar med två raka segrar. Hästen blir mycket betrodd från spår ett i volten.

– Där har jag sämre koll. Jag har kört hästen en gång och då var hon inte i närheten av den häst hon är nu. Jag såg när hon vann ett lunchlopp senast, det var tilltalande och på läge ska hon räknas. Motståndet ser inte så hårt ut för att vara V75, det har körts betydligt bättre lopp på V75 än det här. Förutsättningar är så bra som de kan vara.

Varför har du blivit en skrällkusk på V75?

– Det är inte så ofta jag kör favoriter, speciellt inte på V75. Lyckas man få dem över linjen som etta ger de bra. På V75 i år har det varit väldigt tunt med styrningar, jag har knappt deltagit, säger Tony Wallin till Trav365.