Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 2–5–8–6–7–9–3–4–1.

Kommentar: Finish Flyer var nära att slå av Copper Beech senast. Han visade fin form genom att gå i närkamp efter en perfekt resa. Hästen är mycket snabb från start och har perfekta förutsättningar här. Tara Defi har gått bra i de senaste loppen och visat fin form. Senast spurtade hon bra som tvåa och hon har noterat vassa tider på slutet. Måste räknas tidigt. Mr Shimmer var bra vid segern i en snabb avslutning senast. Det var första loppet efter ett uppehåll och normalt går han säkert framåt ytterligare. Simon Starlight var inte märkvärdig senast men kan bättre. Snabb ut och trivs över kort distans.

V65-2

Rankning: 5–7–2–12–4–6–10–1–11–8–9.

Kommentar: Angelo spurtade mycket bra från ett dåligt läge i Kriteriet och var bara en längd efter vinnaren i mål. Nu står han betydligt bättre till och hästen har tidigare visat att han tillhör de bättre i kullen. Felfri är han snabb ut och vinstchansen torde vara god. Bon Frecia har utvecklats väldeliga på slutet och hade krafter kvar i mål som trea i Kriteriet. Kan mycket väl vinna nu trots dåligt läge.

V65-3

Rankning: 6–5–9–1–2–8–10–4–7–3–12–11.

Kommentar: Seabiscuit är en undantagshäst som lekte hem segern i det finska Derbyt. Han har vunnit alla sina segrar med gott om krafter kvar och imponerat stort. Är hästen frisk spelar det ingen roll vad han får för lopp här. Han har toppchans att vinna oavsett position. Dollar Access räckte inte i Derbyt men är mycket startsnabb och tar säkert ledningen. Kan haka på till andraplatsen.

V65-4

Rankning: 13–12–15–11–1–14–6–4–7–10–3–5–9–8–2.

Kommentar: Montgomery Hill är överlägset bästa hästen.

V65-5

Rankning: 6–1–10–3–9–12–8–2–5–7–4–11.

Kommentar: Britannia har visat att hon är ett av de bästa stona i treårskullen. Hon vann E3-finalen över medeldistans och var tvåa i ”korta E3”. Återkommer nu efter ett uppehåll men är väl förberedd och har matchats för Breeders Crown eftersom inte var anmäld till Oaks. Latitude Broline höll farten starkt från dödens i Oaks-finalen. Kan troligen inte försvara innerspåret men har vinstchans om hon hittar ut i tid.

V65-6

Rankning: 10–9–1–5–12–8–7–6–2–11–3–4.

Kommentar: Nettan Palema har varit helt suverän i år. Efter tredjeplatsen i Stochampionatet sa Svanstedt att hästen har utvecklats ytterligare och blivit ännu bättre. Hon vann Derbystoet efter ett tufft slutvarv och är förstås hästen att slå. Det lär dock bli mothugg av stallkamraten Popcorn Lavec som inte är mycket sämre. Svanstedt väljer att köra henne den här gången och hästen kan mycket väl vinna. Hon höll strålande i Derbystoet efter en tuff resa och senast blev hon överfallen i spets så det lopet är bara att glömma. Love You More hade en halsinfektion senast men kan leda länge om formen är tillbaka.