Micke Nybrink

”Hästen som gör mig ensam med sju rätt”

Nybrinks härliga V75-drag • Analysen lopp för lopp

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Indoor Voices, där har ni Micke Nybrinks rysare i V75–3.
Indoor Voices, där har ni Micke Nybrinks rysare i V75–3.

Draget har ingen chans om storfavoriten går felfritt.

Men det gör han knappast. Inte fasen.

Jag spelar på att storfavoriten gör som vanligt, hoppar bort sig.

I sista finns inga om och men, där har vi en klar.

Eskilstuna kör dubbla V75:or, jag är lite stressad och vi skippar snicksnacket. Vill bara säga att hastiga temposänkningar i dödens borde kriminaliseras, det är bedrövligt att se. Ingen vill ha det, döm dem hårt.

Nej, nu spelar V75 i stället, den som drar stopp utanpå ledaren buar vi ut.

V75-1: Anar att Springover hinner förbi Linus Boy i starten. Men det är inget jag satsar hela kassan på. Voltstart är lurigt och de här hästarna undrar nog om bilfan gått sönder. På deras nivå är startmetoden utrotningshotad. Men, som sagt, Springover från start till mål är inget vågat tips, eller Linus Boy med samma upplägg. Eller så ryggar de varandra och då kan vem som helst av dem vinna med lucka. Rörigt? Exakt, så vi tar med Cab Hornline (dunderform) och roliga rysarna Victor A.U. och Super Nice. För att inte förstöra lördagskvällen direkt.

Dessa ständiga snedsteg

V75-2: Very Kronos skulle vara en spik om det inte vore för det här med galopperna. Dessa ständiga snedsteg i fel gångart, tre i de fem senaste startarna, gör att jag vänder honom ryggen. Felfri vinner han. Men eftersom det borde vara minst 50 procents galopprisk singelstreckar jag Chianti och Björn Goop som vinner de gånger Very Kronos hoppar.

Spets och slut, inga konstigheter, Goop gör sånt här i sömnen.

V75-3: Tycker inte toppformen sprutar ur Nadal Broline, tyvärr, och vet inte om Cruzado Dela Noche är i slag. Melanders hästar behöver alltid lopp i kroppen, det säger i alla fall tränaren så fort han får chansen. ”Mina hästar ...” Hästen som gör att jag blir ensam med sju rätt heter Indoor Voices. Jag vet, det går inte från spår tolv på kort i guld men ... formen för helsicke, kolla formen. Kihlström lullar med i kön och kör 100 kvar.

V75-4: Travolta Treb dansar till spets, Dealwithakiss jagar i jänkarvagn och Louie Brodde hoppas på ett mirakel från spår i tredje ledet. Formen har han.

V75-5: Oj, det här loppet fick vi för våra synder. Vem som helst kan vinna men jag röstar i alla fall på Hållihop som får Carl Johan Jepson i sulkyn. Hästen är strålande bra och har förmågan att plocka fram nya krafter när han i stället borde ropa på syrgas och en ambulans. Titta gärna på loppet från Solvalla för tre starter sedan för att skaffa er en egen bild.

Det bästa kommer sist

V75-6: I’m Just a Sund har övertygat i Finland, slog bland andra Workout Wonder för tre starter sedan och har efter det brisat runt i ledningen och vunnit överlägset. Finnen är kort och gott stenbra.

Vill ändå dubbla med Global Signature, en häst jag gärna rankar högt och senaste insatsen var grym, låt vara mot ingenting -särskilt.

V75-7: Bästa draget i hela omgången är Track Angle. Det tog inte många sekunder att inse.

Han är hästen allt vilar på, lördagens fundament och stora idé.

De tre senaste loppen är bevisen som jag tar med i min slutplädering. Titta på dem och återkom eller gör som jag, spika. I rest my case.

Helgens tips

1. 5 Chianti (Eskilstuna, V75-2)

Borde vara klar när Very Kronos galopperat.

2. 6 Track Angle (Eskilstuna, V75-7)

Tanks i toppform. Vinner väl från dödens?

3. 2 Global Signature (Eskilstuna, V75-6)

Härlig långspurt senast. Roliga motbudet.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 2, 6, 11, 12 (res 7-8)

V75-2: 5 Chianti (res 11-12)

V75-3: 2, 4, 5, 7, 8, 9, 12 (res 3-1)

V75-4: 2, 7, 14 (res 11-10)

V75-5: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 10, 12 (res 3-8)

V75-6: 2, 5 (res 3-12)

V75-7: 6 Track Angle (res 1-11)

1 680 rader/840 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!