”Jag flög upp ur soffan ute i vardagsrummet”

Kompisarna vann 9,2 miljoner de sista stegen på V75: ”Äntligen föll alla bitarna på plats”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG, Malin Albinsson / TR BIlD
Aetos Kronos vann Kungapokalen med minsta möjliga marginal och gav två kompisar från Sundsvall 9,2 miljoner

Två vänner från Sundsvall satsade 690 kronor på V75.

De fick alla sju rätt och belönades med 9,2 miljoner kronor.

– Jag kan säga att det verkligen var högljutt i vardagsrummet, säger en av vinnarna till Trav365.

Under lördagen skulle miljonloppen Drottning Silvias Pokal och Kungapokalen avgöras på Åby.

Dessutom var det V75 med en megajackpott på 78 miljoner till en ensam vinnare.

På förhand var det många som trodde det skulle bli låg utdelning på V75, men det blev raka motsatsen.

Skrällarna avlöste varandra och efter att Aetos Kronos och Johan Untersteiner vunnit Kungapokalen (V75–7) landade värdet för alla sju rätt på hela 8 587 866 kronor.

Nio stycken V75-system lyckades med bedriften att hitta den svårlösta raden.

”Alla bitarna föll på plats”

Ett av de vinnande systemen lämnades in av två travintresserade kompisar i Sundsvall – som vill förbli anonyma.

De satsade 690 kronor och kunde efter tävlingarnas slut glädjas åt en total vinst på 9 290 868 kronor.

– Det var en helt fantastisk känsla och äntligen föll alla bitarna på plats. Vi har varit nära flera gånger och fallit på målfoton. Men den här gången hade vi turen på vår sida, säger en av vinnarna.

Den vinnande raden var uppbyggt med två spikar.

– Det var verkligen svårt denna eftermiddag att hitta spikar men vi hittade rätt. I Drottning Silvias Pokal (V75–3) valde vi att spika Diana Zet. Daniel Redén lät mycket optimistisk och Örjan höjer sig alltid i storloppen. Dessutom tyckte vi storfavoriten Ganga Bae var överspelad, säger den nyblivne miljonären och berättar om den andra spiken:

– I den femte avdelningen valde vi att gå på Island Life som Robert Bergh lät väldigt nöjd med på förhand. Vi tyckte först att det var många om budet och att det såg svårlöst ut, men till sist bestämde vi oss för att singelstrecka honom.

Efter att fem avdelningar var avgjorda på Åbytravet var värdet uppe i 454 842 kronor. Kompisarna hade satt båda spikarna och insåg nu att det var stora pengar på gång.

– Man kunde inte se det exakta värdet men visst fattade vi att det skulle bli riktigt hög utdelning. Men samtidigt tänkte jag att det blir väl som vanligt att man åker ur på slutet. Jag var faktiskt inte så nervös just då men det skulle bli värre.

Stor nervositet inför avslutningen

Den sjätte avdelningen vanns av nioprocentaren Cokstile och efteråt fick den norske gästen en inbjudan till Elitloppet.

Nu insåg 37-åringen att det var på allvar och det tidigare lugnet var förbytt till stor nervositet.

– Vinnaren i sjätte var bra för systemet. Vi hade chansat bort en av förhandsfavoriterna Cyber Lane och gått på andra hästar i stället. Jag trodde mycket på Cokstile innan och han var ju bara bäst. Självklart blev det olidligt spännande nu.

Vinnaren var ensam hemma i sitt vardagsrum och följde direktsändningen från TV4.

Eftermiddagen och kvällen avslutades med Kungapokalen och grabbarna hade två hästar kvar på sitt system.

Örjan Kihlström, som redan vunnit Drottning Silvias Pokal, tog ledningen med Don Fanucci Zet – en häst som inte fanns med på de två vännernas system.

När upploppet nalkades ledde fortsatt Daniel Redéns Don Fanucci Zet men längst ut kom fjolårets dubble E3-vinnare Aetos Kronos med Johan Untersteiner i vagnen – och hann dit de sista stegen.

”Det var helt sjukt”

En häst som fanns med på grabbarnas system.

– Det var helt sjukt. Det var en sådan där klassisk injobbning i vardagsrummet. Det var högljutt kan jag säga. Jag kunde direkt se att Aetos Kronos hann dit men det var på håret.

Vad känner man i ett sådant läge?

– Det är svårt att säga men jag förstod i alla fall att värdet skulle bli riktigt högt. Vi två som spelat ihop hade inte hörts något under hela omgången då vi är lite vidskepliga. Ofta brukar man ju säga åt varandra att nu ser det bra ut, så spricker man direkt. Det var en fantastisk känsla när jag insåg vi vunnit.

Kan du berätta lite om systemet och ert sätt att spela?

– Vi vågar lita på hästar som vi tror på. Om det är låg procent så vågar vi ta ställning. För min egen del har jag följt travet under många år och just den här gången gick allt rätt. Spikarna satt, målfotot satt och skrällarna vann i rätt avdelning.

Har ni hunnit fira något?

– Vi gick ut på krogen och firade med några öl. Jag kom hem ganska sent och somnade gott vid 00.30-tiden. Nu gäller det väl att betala en del lån och komma på rätt sida framöver.

Publicerad:

LÄS VIDARE