”Fick dubbelkolla – ofattbart lite spelad”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför onsdagens V75:a på Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild

V75 på Solvalla med Sto-EM och Jubileumspokalen, bland andra topplopp.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Kollade spelprocenten och fick dubbelkolla för det var så ofattbart lite spel, säger Erik Pettersson om ett av sina speldrag inför kvällen.

– Får han gå med i draget då fäller han många till slut, säger Mario Lipovac om sin sexprocentare i V75-avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Totalt spelade andelsslaget in över 600 000 kronor på V86 förra onsdagen. Två av Sportbladet-systemet prickade in alla rätt.

Mario Exclusive

Vinst per system: 107 646 kronor.

Vinst per andel: 10 764 kronor.

Sportbladet Insider

Vinst per system: 104 352 kronor.

Vinst per andel: 6 956 kronor.

I lördags spelade prickade ingen 7 rätt på V75, men andelsslaget spelade in över tre miljoner kronor (!) på sex- och fem rätt.

V75 avgörs på Solvalla på onsdag. Omgången har spelstopp klockan 19.30.

Sportbladets experter har synat onsdagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 09.30, onsdagen den 19 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Balsamine Font (V75-4) är inte helt att lita på, men det finns fart i massor. Jag litar på att Björn Goop håller henne på benen hela vägen, och då blir hon svårslagen! 5 Bolero Gar (V75-7) är en snabb häst och som jag läser loppet kommer Björn Goop i ett tidigt skede att placera honom i ledningen och sedan har jag svårt att se konkurrenterna nå honom!

Miljonrensarna

2 Cab Lane (V75-1) har inte varit som bäst i årets starter och frågetecken finns så klart, grundkapaciteten är dock hög och löper han upp till det kan han mycket väl vinna det här loppet. Fyra procent.

10 Mellby Free (V75-3) är en häst som jag verkligen gillar och senast vid seger glänste hon från ledningen. Blir det lite tempo i loppet kommer hon spurta starkt till slut och då går ingen säker. 16 procent.

12 Mily (V75-5) är en riktig kantboll, men samtidigt en kul miljonskräll. Håller Bergh högt. En procent.

Tänk på att...

... 4 Conrads Rödluva (V75-3) står normalt inför en passande uppgift och har bra förutsättningar, men hon var inte att känna igen senast och efter en sådan insats kan jag bara inte spika henne, det vore tjänstefel.

... 6 Våler Nikolai och 8 Månlykke A.M. (V75-3) är två mycket fina kallblod som normalt höjer sig över de övriga i loppet, eller kan en tredje blanda sig i segerstriden? Kul duell att vänta, hur som helst. Kan man läsa loppet rätt och hamna på någon av dessa, så rekommenderar jag att ta grepp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Lucky Base med flera är bra på start i V75-1, men hur jag än vrider och vänder på det så måste 8 Ble du Gers bli svårslagen i det här loppet. Det såg ut som om han hade lite krafter kvar i Åby Stora Pris senast. Nu går han ner rejält i klass och med tanke på att det är så få hästar med i loppet så sitter han bra på det direkt. Måste bli oerhört tung att stå emot för övriga när full marschorder ges. Vettig spik.

Miljonrensarna

3 Tessy d’Ete (V75-3) är en fransk järnmärr som man inte bollar med hur som helst. Spåret blev bra den här gången och hon trivs över medeldistans som det är nu. Hon tål både jobb under vägen – och har en mycket fin avslutning om hon får loppet i draget. Sex procent.

3 Zarenne Fas (V75-6) var bra senast och är en bra häst. Har lite problem i kurvorna, men kanske kan ta sig till innerspår nu? Ska med! Tolv procent.

Tänk på att...

...Solvalla bjuder upp till en toppkväll med sto-EM och Jubileumspokalen, bland andra fina lopp, på onsdag.

...banan kommer vara supersnabbb med tanke på det högtryck vi verkar ha kvar över i Sverige i veckan.

...Daniel Redén testar 4 Conrads Rödluva (V75-3) barfota runt om för andra gången. Första gången blev hon rullig, men nu tror stallet på en bättre effekt. Svårbedömd...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag har blivit ruggigt imponerad av 8 Månlykke A.M. (V75-2) på den senaste tiden. På sättet han vann senast, avstannandes, med spelande öron, var något alldeles extra. Här har Melander sin nästa stjärna och jag tror han bara städar av dessa.

4 Vichy Grif (V75-5) har varit grym på sistone och stallformen hos Aronsson verkar fin för dagen. Spetsar nog - och leder förmodligen hela vägen.

Miljonrensarna

Kollade spelprocenten i V75-3 och fick dubbelkolla för det var så ofattbart lite spel på 8 Racing Brodda. Med de senaste insatserna på näthinnan är nog Sveriges bästa sto. Jisses - så hon har sett ut. Löser sig det bara lite så ställer hon ner övriga. Tolv procent.

2 Fire n’Fury (V75-7) har gjort två riktigt bra lopp barfota. Här kan det kanske bli rygg på ledaren och därifrån kan skrällen vara ett faktum. Given på mina V75-lappar i alla fall. Tre procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla som arrangerar onsdagens extra V75-tävlingar med femåringsloppet Jubileumspokalen som russinet i kakan.

...det ska fortsatt vara toppväder, så räkna med bra– och ruskigt snabba förutsättningar på ”Valla”. Att gå på spetshästar behöver inte vara fel.

...Hans Crebas kör sin 4 Lucky Base (V75-1) barfota igen. Skulle kanske kunna utmana 8 Ble du Gers.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

8 Ble Du Gers (V75-1) var ute i Åbys Stora Pris senast och blev fast invändigt, han fick aldrig riktigt fritt och det såg ut som att han hade en del krafter kvar. Han går ner rejält i klass till denna starten och med Erik Adielsson upp känns det riktigt spännande, han håller fortsatt fin form och med minsta klaff på loppet tror jag han rundar samtliga. 

Miljonrensarna

8 Racing Brodda (V75-3) har gjort tre riktigt fina lopp på slutet, senast flög hon fram från svårt utgångsläge och gången innan visade hon startsnabbhet när hon flög till eldningen och vann säkert. Denna gången är utgångsläget bedrövligt men man testar henne barfota runt om och öppnar hon som näst senast tror jag Rikard kan hitta ner i vettigt slagläge. Hon blir riktigt farlig till slut och till under 10% är hon given. Tolv procent.

13 Armour As (V75-7) har övertygat stort i sommar. Han gick bra från omöjligt utgångsläge senast och har i starterna innan varit bäst. Denna gången får han jaga treåringarna över kort distans och visst är det inte lätt, men det finns några bra på tillägg och får han gå med i draget då fäller han många till slut. Sex procent.

Tänk på att...

...det har blivit dags för Jubileumspokalen 2020. En av dem bästa kvällarna under året och denna omgången ser mycket spännande ut.   

...det blir en häftig duell mellan 6 Våler Nikolai och 8 Månlykke A.M i kallblodsloppet.   

...7 Seismic Wave (V75-6) blir favorit i Jubileumspokalen och visst har han bara radat upp segrarna, det är dock det tuffaste motståndet hittills och jag vill inte gå rakt ut på honom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

Man har hittat en perfekt uppgift för 8 Ble du Gers i V75-1. Han har varit ute mot eliten på slutet och senast hade han en del krafter sparade i Åby Stora Pris. Nu går han ner rejält i klass och får dessutom Erik Adielsson i sulkyn. Att det bara är tio hästar med i loppet är en fördel för honom och distansen passar honom bra. Måste bli oerhört svår att stå emot.  

Miljonrensarna

8 Racing Brodda (V75-3) har inget roligt utgångsläge men det här är ett riktigt tufft sto som tål en tung inledning och skulle hon lyckas komma ner i ett vettigt slagläge så kan hon mycket väl vara vinnaren här. Trots läget så får hon inte glömmas bort. Tolv procent.

3 Zarenne Fas (V75-6) bör få ett fint lopp här och kan vara skrällen i Jubileumspokalen. Han gjorde det riktigt bra senast utvändigt om Missle Hill. Tolv procent.

Tänk på att... 

…banan kommer vara i toppskick och det blir tufft plocka längder från kön.

…V75-4 är ett väldigt öppet lopp för treåriga ston. Det känns som vem som helst kan vinna det här loppet och jag kommer gardera på rejält. 

…fyraåringarna ska försöka plocka 20 meter på fina treåringar i V75-7, över kort distans. En tuff uppgift!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på onsdag med start klockan 18.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN