Förre SHL-profilen: ”Minns det som i går”

Sadlade om – och drog in över två miljoner på V75 • Minnena • Helgens tips på hemmaplan

avTrav365

Han gjorde över 400 SHL-matcher i Timrå och Brynäs.

Efter hockeykarriären sadlade Mikael Lind, 47, om och 2017 drog hans V75-system in över två miljoner kronor.

På lördag drömmer han om nya miljonvinster när V75 avgörs på hemmaplan i Gävle.

– Jag minns vinsten som i går, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Förre Brynässtjärnan Mikael Lind.

ANNONS: Två system prickade in sju rätt på V75 och drog in 483 000 kr. Här kan du gå med i Sportbladets andelslag och rygga V75-systemen. [Extern länk]


Som forward i Timrå och Brynäs blev det 403 SHL-matcher (dåvarande Elitserien) och 241 poäng för Mikael Lind innan han lade skridskorna på hyllan efter säsongen 2008/2009.

Han valde att sadla om och sedan nio år tillbaka driver han spelbutiken Depeschen i centrala Gävle. Och det är hårt slit som gäller som egen företagare – precis som på rinken.

– Det är inte så enkelt att driva ett ombud nuförtiden. Man måste försöka nischa sig men det är inte alltid tiden finns för det. Man börjar jobba klockan åtta på morgonen för att avsluta arbetsdagen klockan åtta på, säger han.

”Vi kunde tagit hela potten”

Butiken har varit framgångsrik på travliret och dragit in flertalet stora vinster de senaste åren, både i den fysiska butiken och via butikens lag på ATG Tillsammans. Den största framgången kom den 16 april 2017 när V75 avgjordes på Romme.

– Jag hade gjort ett system som drog in över två miljoner kronor. Jag minns det som i går och känslan när vi fick in 77-oddsaren Nappa Scar var magisk, säger han.

– Vi kunde faktiskt ha tagit hela potten då vi hade garderat Månprinsen A.M. som såg slagen ut men vann de sista metrarna. Vi hade hästarna där bakom men jag var förstås väldigt nöjd ändå.

De kan vara lördagens V75-skrällar

Nu på lördag är det V75 på hemmaplan. Mikael är givetvis extra laddad och kommer vara väl förberedd.

– Det är klart att det är extra kul när Gävletravet arrangerar V75-tävlingarna. Som alltid kollar man listorna tidigt och släpper inte omgången förrän den är klar på lördag kväll. Jag ser särskilt fram emot Prins Daniels Lopp (V75-6) med 500 000 kronor till vinnaren.

Är Jerry Riordans stjärntravare en spik?

– Nej det vet jag inte. Jag gillar verkligen Daniel Redéns 1 Sorbet. Jag blir inte förvånad om Örjan Kihlström utmanar favoriten. Jag har även ett gott öga till 10 Mindyourvalue W.F. som ägs av min gamle hockeyvän Jacob Markström.

– Om jag skulle spika någon just nu så skulle det bli i kallblodsloppet (V75-3). Ole Johan Östre både tränar och kör 5 Rappnor som jag tror blir svårfångad där framme.

Några skrällar?

– 4 Wrongdoer (V75-5) var jag inne på senast när man vann på Bergsåker och jag tror en del på Anders Eriksson även den här gången. I den avslutande avdelningen tror jag lite extra på 2 Donners Am och 12 Eelis.

”Har säsongsbiljetter”

Vad är det som gör dig till en framgångsrik spelare?

– Jag försöker gå på mina tidiga tankar och inte lyssna för mycket på andra. Jag gillar även att helgardera vissa lopp. Tar man många hästar kan man lika gärna ta allihop.

– Även om jag inte tror på ett ekipage som är helt ospelat - så vinner ju faktiskt även dom ibland. Dessa är mycket svåra att hitta utan helgardering.

Trots att spelbutiken tar mycket av Mikael Linds tid så har han inte släppt ishockeyn helt.

– Jag följer hockeyn och har under flera års tid haft säsongsbiljetter på Brynäs hemmamatcher. Jag kan inte alltid gå men jag har en hockeyintresserad dotter som brinner för Brynäs, säger han.

V75 på Gävle har spelstopp klockan 16.20 på lördag. Du följer hela omgången i Trav365:s liverapportering med start klockan 15.00.


ANDREAS ÖRTENGREN/TRAV365


ANNONS: Två system prickade in sju rätt på V75 och drog in 483 000 kr. Här kan du gå med i Sportbladets andelslag och rygga V75-systemen. [Extern länk]


Läs mer inför V75:

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Gävle