”Skiljer alldeles för mycket mellan mina två”

Thomas Lönn: ”Jag skulle ta med bägge två”

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Thomas Lönn tränar V86-favoriten Cesar F.C.

Cesar F.C. blir jättefavorit på V86.

Då varnar tränaren Thomas Lönn för stallkompisen.

– Jag tycker mina hästar är jämnbördiga och det skiljer 44 spelprocent dessa emellan, säger han.

Under onsdagskvällen är det V86-tävlingar från Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall.

V86-omgången kryddas med jackpott och tolv miljoner kronor till en ensam vinnare.

En av V86-omgångens största favoriter blir 3 Cesar F.C. (V86-7) – som tränas av Bollnäs Thomas Lönn.

Proffstränaren har två hästar med i samma lopp, men medan Cesar F.C. blir jättefavorit så blir 1 Findus M. placerad i skrällfacket.

Fel, anser Thomas Lönn.

”Han är envis och trivs i tät”

Cesar F.C. har fått två lopp i kroppen efter paus, och är uppåt i form enligt Thomas Lönn.

– Allting är bara bra med honom, han har haft en vinterträning och börjat starta på och jag tycker att han blir bättre och bättre. Han vann pliktskyldigt näst senast och senast gick han bra som fyra mot rätt tuff konkurrens över en för honom ovan distans.

Hur ser du på uppgiften i kväll?

– Det är väl lite lättare motstånd emot i kväll, och min häst är stabil, travsäker, startsnabb och går bra i ledningen och kan han hitta ledningen så är det nog inte så jäkla enkelt för de övriga att ta sig förbi honom. Eventuellt blir det barfota runt om i kväll, han gick så vid ett tillfälle i fjol men galopperade strax efter start då, men hästen blev störd så det var inte hans fel.

Han har bra statistik din häst, med tre av fyra från ledningen och en av en på Bergsåker.

– Han trivs i ledningen, han är envis hästen och biter ifrån sig bra från tät. Det är nog riktigt bra segerchans om han hittar ledningen.

”Eventuellt första bike”

I samma lopp har Thomas Lönn Findus M. till start, denne gjorde senast comeback efter längre uppehåll.

– Det är väl den som jag anser är värst emot Cesar F.C. faktiskt. Han var jäkligt bra i comebacken senast. Han fick en spark i vintras och en liten fraktur och fick därmed stå över ett tag och även om han tränat bra så var han överraskande bra senast, för han var inte speciellt tufft jobbat, säger Thomas Lönn och fortsätter:
– Han bör vara ännu bättre i kväll med senaste loppet i kroppen och jag tycker mina hästar är jämnbördiga. Cesar F.C. är spelad till 49 spelprocent och Findus M. på fem spelprocent, så vi får se vem som har rätt, jag eller spelarna.

Så du skulle inte spika Cesar F.C.?

– Findus M. kan inte hålla upp sitt innerspår från start, men löser det sig under vägen så blir han livsfarlig. Findus M. är väl lite rappare i benen än vad Cesar F.C. är och hade jag varit spelare så hade jag inte spikat Cesar F.C. utan jag hade plockat med bägge mina.

Du har även 4 Bright Memphis (V86-3) till start, kommentar där?

– En häst som både jag och kusken tycker om och som vi tror det finns bra utveckling i, och han gick bra från dödens på Solvalla senast. Det blir väl svårt att slå 6 Crazy First Love som det känns, men vid gardering så tycker jag absolut att min häst ska streckas. Eventuellt blir det bike för första gången i kväll, säger Thomas Lönn.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav