Mardrömslottning för svenskarna i Italien

De gör upp i klassiska ”Lotterian” i Neapel

Av: Trav365

Publicerad:
1 av 3 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Stefan ”Tarzan” Melanders Disco Volante.

Högre prispengar än i Elitloppet.

På onsdagen körs Italiens största lopp för äldre travare.

Två svenska hästar tar chansen i Lotterian i Neapel.

Gran Premio della Lotteria i Neapel har länge tävlat med Elitloppet om titeln som världens högst doterade sprinterlopp för äldre travare.

De ekonomiska problemen i travsporten i Italien gav Solvalla överhanden under några år, men nu har prispengarna repat sig och nyheten att ingen finalist ska åka hem lottlös gör i kombination med den svaga kronkursen att Agnano-banan i Neapel i år kan skryta med den högsta totala prissumman, även om förstapriset fortfarande är högre i Elitloppet.

Motsvarande drygt åtta miljoner kronor ska delas ut under onsdagen och två svensktränade hästar jagar sin del av kakan i loppet som avgörs i tre försöksheat, en final och en tröstfinal.

Courant äger – Goop kör

Stefan Melanders Disco Volante kommer från två raka segrar varav den senaste på 1.10,2, den fjärde snabbaste segertiden på svensk mark i år.

Dupree har gjort två starter sedan flytten till Stefan P Pettersson och sett laddad ut som fastlåst i båda.

Pettersson är för övrigt den senaste svenske tränare att ta hem Lotterian då han luggade hemmalaget med sin globetrotter Oasis Bi 2016.

Hästarna ägs båda av stall Courant och kommer att köras av Björn Goop.

Tyvärr utföll spårlottningen inte i blågul favör då Dupree drog spår sex och Disco Volante mardrömsläget längst ut bakom startbilen.

Starkt hemmalag

Förhandsfavoriterna är regerande mästaren Urlo dei Venti och fjolårets fyraåringsdominant Vitruvio, vilken nu får ta sitt första nappatag med världseliten. 

Dennes tränare Alessandro Gocciadoro har tagit för sig på svensk mark under våren och dominerar även Lotterian med totalt har sex hästar i de tre försöksheaten. 

Den mest haussade gästen är utan tvivel Frankrikes travkung Jean-Michel Bazire som besöker med två hästar där åttaårige Bel Avis ser ut som den starkaste utmanaren till hemmalaget efter flera imponerande segrar i vinter.

Loppen körs över distansen 1 600 meter.


ROBIN JOHANSSON/KANAL75

Publicerad: