Trav

Frida Karlsson: Jag blir väldigt nervös

Skidstjärnans häst vann storloppet

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Skidstjärnan Frida Karlsson fick lämna landslagets läger på grund av förkylning.

Under söndagen kunde hon dock värma sig med seger i Norskt Travkriterium.

Det sedan hennes delägde travhäst infriat förväntningarna.

– Jag blir väldigt nervös när hästen springer, det trodde jag aldrig att jag skulle bli, säger Frida Karlsson till Langrenn.com.

I vintras tog Frida Karlsson, 20, VM-guld i sitt första skid-VM och tog hela Sverige med storm.

Nyligen valde hon att ge sig in i travsporten – då hon blev delägare i det norske kallblodet Grisle Odin G.L. tillsammans med bland andra pojkvännen William Poromaa, OS-guldmedaljören Johan Olsson och den tidigare toppskidåkerskan Anna Olsson.

– Hon trodde inte att det skulle vara så spännande som det var, berättade hennes mentale coachen Stig Wiklund nyligen för Trav365.

Efter att skidstjärnan gett sig in i travsporten har det blivit flera besök på travbanan för Frida Karlsson, och hon har också laddat upp bilder på henne och stjärnhästen på sociala medier.

Under söndagen vann Grisle Odin G.L. Norskt Travkriterium som stor favorit, en seger som inbringade 500 000 norska kronor.

”Det trodde jag aldrig”

Segern i Norskt Travkriterium för Frida Karlssons stjärnhäst värmde nog hos 20-åringen, som nyligen fick lämna landslagets läger i Font Romeau i Frankrike på grund av förkylning.

– Det är inte optimalt förstås. Men jag är i full gång nu, berättar Frida Karlsson för Langrenn.com om att hon fick avbryta det tre veckor långa lägret i förtid.

Innan Frida Karlsson gav sig in i travsporten som hästägare var travintresset inte stort, men det har vuxit snabbt.

– Jag hade bara varit på en travbana en gång tidigare i mitt liv innan jag skaffade hästen och det var när jag var liten. Nu är jag engagerad och blir väldigt nervös när hästen springer. Det trodde jag aldrig att jag skulle bli, säger hon till tidningen.

Nyligen lade Frida Karlsson ut en bild på sig själv och Grisle Odin G.L. på Instagram, där hon skrev följande till bilden.

”Inte alla har en sparringpartner som kan hålla 1.25 i kilometertid”.

Treårige Grisle Odin G.L. är en jättetalang och spås en ljus framtid.

Publisert:

LÄS VIDARE

Skidstjärnans oväntade satsning: ”Är häftigt”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Frida Karlsson

Johan Olsson

Anna Olsson