Talangens galna kväll - tog hem en ”fyrling”

avAndreas Örtengren

Foto: TR Bild
Magnus A Djuse.

19-årige supertalangen Magnus A Djuse hade stor uppvisning på Bodentravet torsdag kväll.

Lärlingen lyckades vinna fyra lopp (!) på V64-spelet och fortsätter gå från klarhet till klarhet.

– Att det skulle bli så här bra, det hade jag inte kunnat drömma om, säger kusklöftet till Trav365.

Under gårdagen avgjordes V64-tävlingarna på Bodentravet och det var en fantastisk uppvisning vi fick se av Östersund-lärlingen Magnus A Djuse.

Han vann i tur och ordning med hästarna Kahlua Bishop (V64–1), Deweykiduwnhowe (V64-2), Mr Golden Quick (V64-3) och Pleasure For Cash (V64-5).

– Det är en fantastisk känsla att kunna vinna fyra lopp på V64. Visst har jag väl någon tävlingsdag vunnit tre lopp tidigare men att vinna fyra på just den här spelformen har jag aldrig varit i närheten av tidigare.

”Extra hungrig”

Det inledde dock problematiskt för Magnus då hans flyg var tre timmar för sent vilket medförde att han var tvungen att stryka sig i två lopp. Uppladdningen var absolut inte optimal menar kusken.

– Jag var inte glad innan tävlingarna kan jag säga. Det är otroligt frustrerande att bli sen och inte kunna köra de lopp som man är uppsatt på. Jag blev kanske lite extra hungrig av detta och lyckades vinna fyra lopp, säger han och fortsätter berätta om tävlingsdagen:

- Jag körde flera bra hästar under kvällen och de presterade väl. Det var några täta slutstrider men det lyckades gå vägen den här dagen. Men hade jag inte blivit försenad hade jag faktiskt haft möjligheten att vinna fler lopp.

”Vill vinna 100 lopp i år”

Tidigare har vi berättat om när 19-åringen blev förste kusk att vinna 100 travlopp. Nu har han höjt ribban och pratar om att vinna 100 lopp bara i år. Det ser inte helt omöjligt ut då han i nuläget kan redovisa 73 segrar - hittills i år.

– Det är mitt stora mål den här säsongen. Jag vill verkligen vinna 100 lopp 2019, men jag inser att det blir riktigt svårt. Jag ska göra mitt bästa och än finns chansen.

”Tät duell med brorsan”

Mattias Djuse, född 1989 och proffstränare på Solvalla.

Martin P Djuse, född 1992 och proffstränare på Bergsåker.

Mats E Djuse, född 1998 och lärling.

Magnus A Djuse, född 2000 och lärling

Magnus är den yngsta i brödrakvartetten och går nu en hård kamp med brorsan Mats om vem som ska ta hem körsvensligan på deras hemmabana Östersund.

I toppen hittar vi Mats som har tagit 13 segrar. Strax där bakom återser vi Magnus på en andraplats med 11 segrar hittills under året.

– Det är jättekul att det går så bra för Mats och han blir mycket svår att rå på i år. Självklart vill jag vinna men jag skulle även bli jätteglad för brorsans skull.

”Känner ingen press”

Trots att 19-åringen vann travlopp redan som 15-åring och trots att han slagit flera rekord - verkar han ta framgången med ro och känner ingen press.

– Jag tar allt som det kommer och försöker göra det bästa i loppen. Jag känner inget tryck över att prestera utan gör min grej. Jag har inga uttalade mål eller drömmar i nuläget. Jag vill bara fortsätta utvecklas och vinna fler lopp.

Hur kan du förklara framgångarna?

– Det enda jag kan säga är att jag utvecklas genom att köra lopp. Jag får mer rutin och då kommer också resultaten. Jag trivs med det jag gör.

”Kört in 5 miljoner”

Det är inte bara den unga åldern och de olika rekorden lärlingen sticker ut med. Vi ser också en kraftig positiv utveckling i inkörda pengar.

Trots att året är långt ifrån slut så har Magnus dubblat förra årets resultat och har i år kört in nästan fem miljoner kronor.

– Det är jättekul att det går åt rätt håll och jag är nöjd. Jag får köra bättre hästar som har tävlat bra. Nu har det gått bra i år och då kommer också de ekonomiska framgångarna.

Var är du om tio år tror du?

– Det är svårt att säga nu men jag skulle gärna sig mig som en framgångsrik catchdriver.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V64

Östersund

Hästar