”Måste vara den mest fantastiska känslan...”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Adam Sundqvist.

I lördags på Bergsåker lyckades studenten Adam Sundqvist, 21, bli bäst i Sverige på V75 då han spelade in 6,9 miljoner till 35 andelsköpare.

Nu berättar han om reaktionerna efter jättevinsten och ger även sina bästa tips till lördagens V75-jackpott på Jägersro.

– Det måste vara den mest fantastiska känslan man kan känna inom travet, säger den nyblivne miljonvinnaren till Trav365.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experters andelsspel på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Förra lördagens V75:a blev en svårlöst historia då Bergsåker hade sin stora multijackpott. Efter att Ringostarr Treb vunnit den avslutande avdelningen fanns det 57,19 system kvar, som alla var värda 1 864 892 kronor.

Den 21-årige Gävle-studenten Adam Sundqvist lämnade in systemet 3,5 gånger och kunde till slut räkna in en vinst på 6,8 miljoner kronor. De 35 andelsköparna betalde 120 kronor och fick tillbaka 197 000 kronor.

– Det är helt otroligt att kunna få sätta sjuan och dela ut så här mycket pengar. Känslan är fantastisk och det är helt oslagbart för någon som jobbar med detta.

”Känner mig som en kändis”

Hur har reaktionerna varit i veckan?

– Det har varit helt galet. Tidningar har hört av sig och uppmärksammat vinsten vilket är jättekul. Hans G Lindskog har varit på besök och gjort en vinnarstory och sociala medier har svämmat över med gratulationer. Det har varit ett sånt tryck så jag känner mig som en kändis just nu, vilket jag inte är van vid.

– Dessutom säljer jag väldigt många andelar just nu vilket är jättekul. Jag gör mitt bästa för att förvalta förtroendet från alla som nu vill spela med mig.

”Familj och vänner köpte in sig”

Adam studerar till energisystemingenjör på högskolan i Gävle och jobbar extra i spelbutiken, ”Depeschen Flanör”, som drivs av den förre hockeystjärnan Mikael Lind.

Systemet som lämnades in gjordes på ATG Tillsammans och kostade bara 120 kronor. Något som gläder 21-åringen extra mycket är att flera familjemedlemmar och vänner hade köpt in sig på det vinnande systemet.

– Det är ju helt sjukt kul. Min närmsta familj var med på systemet och kunde kvittera ut nästan 200 000 kronor var. Dessutom var vissa kompisar och deras föräldrar också med, vilket känns så otroligt roligt. Jag har fått så mycket kärlek av personerna i den här fina gemenskapen.

”Ska köpa fonder”

När Trav365 var i kontakt med vinnaren direkt efter vinsten så var det en chockad 21-åring som inte visste vad han skulle med sin egen andelsvinst. Nu med några dagars distans till miljonvinsten berättar Adam om sina framtidsplaner.

– Jag var ganska trött dagarna efter vinsten och kände mig helt tom. Jag kunde knappt ta in vad som hänt. Jag kommer investera en del av vinsten i fonder och sedan får vi se hur jag fördelar resten.

Har du hunnit fira ännu?

– Det har faktiskt inte hunnit bli något firande ännu. Vi har haft fullt upp hela tiden, men i kväll ska jag och min flickvän ut och äta på restaurang. Det finns risk för att det blir några öl också.

”Fick tillbaka hungern direkt”

Trots att Adam blev bäst i Sverige under förra lördagen så finns det ingen mättnad efter att fortsätta jaga nya miljoner.

– Direkt efteråt kände jag att jag inte hade lusten att spela. Det blev för mycket och jag var bara helt tom. Men efter att Hans G Lindskog varit här i Gävle och gjort sin vinnarstory, så fick jag hungern tillbaka. Han är verkligen en fantastisk människa med stor energi.

”Jackpott och derbyhelg på Jägersro”

Nu till helgen är det V75 i dagarna två när Jägersro har sin stora derbyhelg. Lördagens omgång innehåller en jackpott på 28 miljoner och Sundqvist har full koll på omgången.

– Jag ser verkligen fram emot den här helgen och om vi tittar på lördagen så har jag hittat flera intressanta ekipage. I V75–1 vill jag stormvarna för 4 Staro Leonardo som gjort det bra på barfotabalansen. Spår fyra i volt är alltid lite lurigt men hästen har helt klart kapacitet för att vinna ett sånt här lopp.

– En annan häst som jag är lite nyfiken på är 9 Quiz Töll som ska göra comeback i V75–4. Hon har inte startat på länge men det är spännande att Thomas Uhrberg plockar ut henne direkt på V75. Kapacitetsmässigt duger hon långt, men jag måste lyssna hur kusken tänker.

Har du någon riktig miljonskräll?

– Jag vill lyfta fram 2 Tango Negro i gulddivisionen (V75–3). Med ett bra utgångsläge och kanske rygg på favoriten, så kan han vara intressant. I nuläget är man ju helt ospelad och jag kommer absolut att ha med honom på kupongen då det finns en mycket bra speed i hästen.

”Hela helgens bästa drag”

Helgens stora höjdpunkter hittar vi under söndagen på Jägersro. Årgångsloppen Svenskt Travderby och Derbystoet ska avgöras på den skånska banan. För hingstarna och valackerna blir Conrad Lugauer stor favorit med kanonen Campo Bahia.

Men Adam har en helt annan idé.

– Visst har jag stor respekt för Campo Bahia men här har jag hela veckans bästa drag. Det är Lugauers andra häst 9 Ferrari Sisu (V75–6). Duktige Marc Elias kör och jag gillade verkligen insatsen senast när han vann sitt kval.

– Jag läser loppet som att 4 Inti Boko tar ledningen och sedan får Campo Bahia och Attraversiamo utvändiga positioner. Dessa drar fram Ferrari Sisu som jag tror kommer spurta vansinnigt till slut. Hästen är nu streckad på mindre än en procent. Jag ser det som hela helgens mest spännande häst i förhållande till streckprocent.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experters andelsspel på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN