”Detta är en riktig dunder miljonskräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 15 januari på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Fullpoint tillsammans med Stefan Persson är en superrysare på V86.

V86 avgörs på Åby och Solvalla i kväll med en jackpott på 13 miljoner kronor.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Det här är en riktig dunder miljonskräll, säger Sportbladets Christoffer Wickman om sin miljonrensare.

– Mitt drag ska med på alla seriösa bongar, säger Sportbladets Mattias Karlsson.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30. Omgången har en jackpott på 13 miljoner kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.51, onsdagen den 15 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag trodde mycket på 2 Religious (V86-2) på V75, på Gävletravet, men den dagen kunde han inget alls. Har sett fin ut efter det och senast vann han med krafter kvar. Är han bara så bra som han kan vara så borde det bli ledningen i det här loppet och sedan är det mycket god chans att han spårar det här loppet från start till mål. Jag hoppas att spelprocenten kan hålla sig nere hyfsat så är detta en härlig jackpott-spik.

Miljonrensarna

12 Allocco Jet (V86-3) måste väl få ha lite medstuds i loppen snart? Nu är läget usel – igen – men löser det sig bara någorlunda med ryggarna under vägen så är det nog dags för seger. Styr på i tid, Jepson! 11 procent.

10 Admirer (V86-7) var helt galet lite spelad i måndags vid lämning, men det lär väl bli ”skrik” till slut. Ska oavsett med mycket tidigt. Det ser ut som ett mycket passande lopp för honom. 12 procent.

8 Digital Class (V86-8) är också tidig! Nio procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Åby som delar på omgången denna onsdag.

... det är jackpott på spelformen, hela 13 miljoner ligger och väntar på en ensam vinnare.

... hårt spelade 1 That’s Art (V86-1) kommer från en mycket svag insats, lurigt att gå på som hårt spelad i första avdelningen. Måste man försöka fälla!

... man inte behöver krångla till det på V86, speciellt inte när det är jackpott. Det är skrällarna som styr utdelningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

9 Sevilla (V86-5) bör lägga ett sådant här motstånd på rygg och är en stark spik att luta sig mot på V86-spelet. Senast höll Sevilla starkt från ledningen och gången före det avslutade han vasst till seger. Han är van betydligt tuffare konkurrens än vad som är fallet den här gången och jag har i ärlighetens namn oerhört svårt att se vem som skulle kunna stå emot honom.

Miljonrensarna

3 Fullpoint (V86-7) vinner väldigt sällan och det är jag så klart fullt medveten om, men spelprocenten lär också bli därefter. Det här är faktiskt inte en sådan tokig häst i grund och botten och jag har vid flertalet tillfällen tidigare jagat honom och jag är helt inne på att han smäller till när som helst – och det kan mycket väl vara redan nu. Senast avslutade han klart plusbetonat över upploppet och visade prov på fin form och det här är en riktig dunder miljonskräll! En procent.

Tänk på att...

... 1 That’s Art (V86-1) visserligen trivs på Åby där han vunnit fyra av fem lopp, men faktum är att han aldrig vunnit över kort distans och det är kanske inte så konstigt då det först och främst är en häst som lever på sin styrka. Jag anser han ska garderas.

... 6 Eicas (V86-6) har gjort hela 27 startar på Sveriges huvudstadsbana Solvalla utan att vinna. Det är så klart anmärkningsvärt.

... 1 Captain My Captain (V86-8) har klart bäst statistik av de mest betrodda i loppet, både gällande aktuell distans och bana.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

9 Sevilla (V86-5) har radat upp fina insatser på slutet och höll bra från ledningen i en V75-final senast. Gången innan det vann han lätt efter en bra spurt och nu ser det bra ut igen. Han står med 40 meters tillägg men jag tror de på tillägg är ikapp starthästarna ganska snabbt och sedan visar Sevilla att han är bäst i fältet.

Miljonrensarna

10 Admirer (V86-7) har mycket hög kapacitet och visade det senast när han vann direkt efter vila. Lär knappast vara sämre nu och distansen är till hans fördel. Hittar Marc rätta resan tror jag han är med och slåss om segern. 12 procent.

8 Digital Class (V86-8) har gjort många bra lopp utan att få vinna. Senast gick hon mycket bra från svårt läge. Nu kan hon få en perfekt resa på innerspåret, kommer luckan kan hon överraska. Nio procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på omgången denna vecka igen, blev många favoriter förra veckan men denna ser öppnare ut.

... 8 Grainfield Aiden (V86-2) startade i lördags på V75, håller bra form men är det för tight med starterna?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Litet fält, en struken, och passande motstånd. Jag tvekar inte när jag utser 9 Sevilla (V86-5) till omgångens bästa ”bank”. Han är dessutom snabb ut i volt och bör sitta okej på det direkt. Startvolten har visserligen 40 meters försprång, men Sevilla är ruskigt fartfylld, så när Lövgren ger attack-order tror jag att de mindre meriterade hästarna på startfållan mer eller mindre ser ut som statister.

Miljonrensarna

Hannu Korpi, som vi ser mer och mer av i Sverige, har två hästar till start i V86-4. På förhand blir 4 Langen’s Airborne hårt spelad, men Korpi tror mer på hästen han kör själv, 6 Gashaw Boko. Det blir jänkarvagn och den starke hästen passar på distansen. Fyra procent.

10 Admirer (V86-7) är väl bästa hästen i sitt lopp? Kan vinna det här loppet på olika sätt och ska absolut med på alla seriösa bongar. 12 procent.

Tänk på att...

... det blev väldigt låg utdelning på åtta rätt förra veckan, så vi har en finfin jackpott på 13 miljoner kronor att spela om på onsdag.

... Solvalla och Åby kör Xpress-travet.

... det blir jänkarvagn på 8 Grainfield Aiden (V86-3). Vilket han har gått mycket bra med tidigare. Notera att hästen startar mycket tätt, så sent som i lördags på V75.

... 3 He’s Marvelous (V86-6) har blivit kastrerad. Fin i kvalet, gått ett banjobb och har mycket hög grundkapacitet. Leder länge...

... V86-8 är lite lurigt. Starten avgör?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

6 Eicas (V86-6) kommer nog tidigt hitta till ledningen. Väl där ska hästen inte förlora ett sådant här lopp. Jag var helt inne på 4 Green Mamba senast och fick betalt. Men nu är det annat motstånd och Eicas har mött tufft motstånd under hela 2019. ”Tarzan” Melander som tränar tycker hästen känns kanonfin i jobben och normalt ska Eicas bara vinna. Kul spik.

Miljonrensarna

1 Zelante C.R. (V86-5) kommer leda loppet länge. Att ta in 40 meter på den här fina hästen blir svårt. 9 Sevilla är riktigt bra, men Joakim Lövgren varnar för att stallet inte är i form efter avmaskning och vaccinering. 16 procent.

7 Pols Crazy Diamond (V86-8) har varit grym i två raka starter. Nu är det springspår och denna stökiga häst kan galoppera direkt. Men sköter han sig, och kusken får till styrningen, ja då tror jag ingen kommer kunna stoppa min miljonskräll över upploppet. Kolla senaste loppet där en viss Volare Gar vann. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är jackpott, 13 miljoner kronor.

... 1 That's Art i V86-1 låter det riktigt bra på nu. Leder runt om?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Green Mamba (V86-6) är ett fint sto som det verkligen lyser form om för dagen. 3 He’s Marvelous är värst emot men man ligger lågt från Stall Goop och då är det läge att hamra in spiken.

Miljonrensarna

12 Allocco Jet (V86-3) är ytterligare en fräck italienare från Stall Dahlén. Går ner i klass till den här starten och har bra chans att runda det här gänget trots läget. Elva procent.

Kolla in sista 300 meterna i senaste loppet av 8 Digital Class (V86-8). Såg ut som konkurrenterna stod stilla… Har en bra startrygg och lill-chans på att Ohlsson kan hålla upp rygg på ledaren, med lucka i tid kan skrällen vara ett faktum. Nio procent. Tvillingen 1-8 är ett roligt sidospel i avslutningen.

Tänk på att...

... Hannu Korpi startar tätt med sin 8 Grainfield Aiden (V86-2). Han var tvåa på V75 så sent som i lördags.

... det är första jänkarvagn på 3 Serenity Face i V86-4, kan vara en rolig skräll att ta med.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Hästar