Jackpott 47 miljoner: ”Procenten ett skämt”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Boden 19 juni • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Kevin Oscarsson och Wild Love är en skräll på V75.
Kevin Oscarsson och Wild Love är en skräll på V75.

47 miljoner kronor i jackpott på V75. Det står på menyn när Boden är värd för tävlingarna på lördag. Observera att spelstopp är klockan 19.30.

Här är Sportbladet-experternas bästa spikar och miljonskrällarna till omgången.

– Procenten på min skräll är ett skämt, säger Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson.

– Min V75-skräll är streckad på tre procent och har formen i zenit, en rysare, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner! Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Boden under lördagen och har spelstopp klockan 19.30. Omgången kryddas med 47 miljoner kronor i jackpott till en ensam vinnare.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.36 lördagen den 19 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Som jag läser loppet så kan 5 Swagger (V75-5) köras till ledningen. Som han sett ut på sistone, wow! Sandra Eriksson är värd en V75-triumf på hemmabanan, efter den snöpliga galoppen på V75 näst senast, med segern klar.

Miljonrensarna

6 Rubus (V75-2) vann det här loppet i fjol. Kan slå till igen, från samma läge. Hästen är snabb i voltstart och får en fin resa. Kuskförstärkt! Två procent.

5 Shawn Leejs (V75-3) är startsnabb och det är ett öppet lopp. Lita på att hemmatränaren Hanna Olofsson laddat lite extra till den här tävlingsdagen. Bajken åker på! Fyra procent.

7 Ivory di Quattro (V75-6) trivs på den här distansen och jag tycker att spelet inte hänger på här. Måste faktiskt med i det här loppet. Tio procent.

Tänk på att...

… 47 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare. Jackpott!

… V75-spelet har spelstopp 19.30 den här lördagen. Det är trav i Bodens midnattssol.

10 Balsamine Font (V75-4) är överlägsen fartmässigt i sitt lopp. Skor på gör henne nog bara mer stabil. Sköter hon sig är det game over. Tänkbart singelstreck.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

2 Very Kronos (V75-7) blev det helt fel för i Elitloppet. Nu blev det ett pangläge bakom startbilen och jag tror han tar han om ledningen, tämligen enkelt, och sedan måste det vara toppchans. Det är ett riktigt getingbo till lopp, därav får vi fin procent. Jag tvekar inte.

Miljonrensarna

Varnar för två skrällar redan i V75-1, där jag inte litar på favoriten 7 Leave Your Sox On.

5 Just Celebration var det hausse på senast. Nu blir det täta starter och barfota runt om. Tre procent. 8 Silver Bullit i samma lopp blir underspelad nu. Spåret är spännande och stallet är uppåt. Fyra procent.

Läget är inte bra för 14 Forspärla (V75–2), men hästen är i finfin form och den här brukar ställas i ordning till loppen då och då. Fem procent.

Fortsätter att tjata om 9 Moneykeeper (V75-5), tre procent. I samma lopp kan man ta med stallkamraten 11 Speedy Tilly också - om man vill ha skräll... Två procent.

Tänk på att...

… det är V75 i Boden den här helgen. Kvällstrav i midnattssolen och annat spelstopp för spelformen: 19.30.

… Bodens underlag brukar vara mycket bra. Det ser ut att bli okej väder under lördagen också, så räkna med fina förutsättningar.

… vi har en jackpott på V75: 47 miljoner kronor ligger till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

10 Balsamine Font (V75-4) ser ut att ha en bra uppgift trots dubbla tillägg. Hon galopperade i tuff körning om ledningen i fyraåringseliten för stona under Elitloppshelgen. Hon har överlägsna fartresurser för det här sällskapet och blir mycket svårslagen om det inte strular för mycket.

Miljonrensarna

10 Soleil d’Inverne (V75-3) har sett fin ut i sin nya regi och det är en häst jag gillar. Lägsta klassen är mycket öppen på förhand och skulle det bli tempo på tillställningen kan han flyga lågt till slut. Tre procent.

1 Balotelli Crown (V75-6) avslutade mycket starkt i finalen senast och slog favoriten då. Han har riktigt bra form och från ett bra utgångsläge tror jag det blir rygg på favoriten, kommer luckan blir jag inte förvånad om han speedar förbi. Nio procent.

Tänk på att...

10 Gogobet Sisu (V75-1) står för klassen i en ganska skiktat lopp inledningen. Han kommer från två misslyckanden men jag tror det kan bli revansch.

3 G.G.Ojjdo (V75-2) storskrällde senast och blir favorit den här gången, tycker det är fel och jag vill gardera brett. Glöm inte 14 Forspärla.

5 Swagger (V75-5) är hemmahästen som alla hoppas på. Han har varit riktigt bra på slutet och skulle han hitta till ledningen blir han svårslagen. Kan då svar och då är det inte lika klart.

2 Very Kronos (V75-7) vann spårlottningen och kan ta hand om ledningen i ett tidigt skede. Där är han alltid svårslagen och kan vara ett tänkbart singelstreck.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Som 8 Upstate Face (V75-6) sett ut på barfotabalansen har jag svårt att se honom förlora. Visst är spåret iskallt men det är sannerligen inte kusken. Omgångens bästa spik till 22 procent

Nästa spik körs av samma kusk i form av Erik Adielsson, denna gång sitter han upp bakom 13 Guli Rubin (V75-2). Jag väljer att spika ekipaget i ett oerhört öppet kallblodslopp till fina 12 procent.

Miljonrensarna

Vet inte om 3 Wild Love (V75-7) kan kallas skräll efter de senaste två loppen, men åtta procent är ett skämt då rygg ledaren passar hästen som handsken.

Väljer att lägga till en riktig jackpott-spik. I V75-1 kör Björn Goop sin egna 11 Mister Donald endast streckad till 16 procent. Borde vara klar favorit och den som vågar spikar.

Tänk på att...

… det är en lång resa i värmen för en del hästar. Viktigt att dom dricker. Kolla hur tongångarna går på stallbacken lördag.

… det är en ruskigt svår omgång men topp-fem-kuskarna brukar vinna minst ett par lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

10 Balsamine Font (V75-4). Hade otur senast under Elitloppshelgen, barfotabalansen fungerade inte och det blev en snöplig galopp. Nu ändrar man till skor runt om för att få henne mer rytmisk. En klasshäst som är ett givet spikförslag denna jackpottomgång. Tror hon vinner loppet sex av tio gånger och är därmed en motiverad favorit till 60 procent.

Miljonrensarna

Hoppas innerligt på körning i V75-5, då blir loppet öppet. Men jag rankar 2 Syoss före favoriten 5 Swagger. Kusken Mats E Djuse har en uppgift det är att inte släppa Sandra Eriksson förbi sig i starten! Roligt lopp blir det i alla fall. 22 procent.

5 Minnestads Ecuador (V75-6). Duktiga tränaren Rebecca Dahlén har ordning på sina djur för dagen. Spurtade bra näst senast och blev tvåa bakom kanonen Admiral As. Jag ser ingen sådan i startlistan denna gång. Tre procent och har formen i zenit. Rysare.

3 Wild Love (V75-7). När ska folk börja ta detta fina sto på allvar? Stod för en bra spurt senast efter luckan kom bakom en trött Hail Mary. Åtta procent är på tok för lågt. Detta sto har en vass speed att tillgå. Barfota runt om och vanlig vagn.

Tänk på att...

… travet börjar på kvällen 19.30 och inte på eftermiddagen 16.20.

3 G.G.Ojjdo (V75-2) hade jag med förra veckan som nollprocentare!! På fem hästar mot storfavoriten Månlykke A.M.. Känns helt fel att han blir favorit denna lördag. Jag kommer låsa på 1 Sundbo Nova som kör i spets och i rygg på henne sitter speedkulan 8 Bol Brage. Ett kanonlås – precis i min smak.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

10 Balsamine Font (V75-4) borde ha toppchans att vinna detta försök till Diamantstoet. Hon är klassen i gänget och strular det inte längs vägen borde hon ta hem detta. Procenten är hög men det ska den vara också. Spik!

2 Syoss (V75-5) såg bländande fin ut senast vid segern på Romme. Nu bombar Mats E Djuse till ledningen och jag kan ärligt talat inte se någon som kan ta sig förbi även om jag har stor respekt för Swagger. Här tar jag ställning och spikar andrahandaren till 22 procent.

Miljonrensarna

12 Reven Dejavu (V75-1) kommer snart att vinna lopp igen, det är jag tämligen övertygad om. Jag tycker hästen bara ser finare ut. Hur han ska vinna från detta läge överlåter jag till kusken Erik Adielsson. Med klaff så är han med på linjen. 12 procent i nuläget är taget alla dagar i veckan.

5 Kong Henry (V75-2) avslutade senast till en fin seger och tränaren Jan Ove Olsen meddelar att formen fortsatt är på topp. Notera kuskbytet! Örjan Kihlström hoppar upp och han har vunnit med honom tidigare. Med ett lopp i ryggar så blir Kong Henry att räkna med och vem är mästarnas mästare på att hitta dessa ryggar? Ja ni vet. Nio procent är spännande.

Tänk på att...

… omgången innehåller en jackpott på 47 miljoner kronor och många lopp ser omöjliga ut på förhand. Det finns goda förutsättningar till hög utdelning.

… om Alessandro Gocciadoro sett några älgar på E45 mot Boden, det känner jag inte till – men det jag vet är att han kan vinna Norrbottens Stora Pris (V75-7) med 7 Vernissage Grif. Senast såg han ut som ett monster.

… det är sen starttid på V75 – spelstopp 19.30.

… miljonloppet Norrbottens Stora Pris avslutar V75-omgången. Startfältet är ruskigt starkt i år.


V75-LIVE: Klockan 18.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Boden under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

10 Balsamine Font (V75-4) är ett fyraårigt sto mot äldre hästar men hon visar toppkapacitet. Utan strul blir hon svårslagen.

2 Very Kronos (V75-7) spurtade in rejält som tvåa i Paralympiatravet näst senast. Kan öppna snabbt och ses som spetsfavorit. Ska ses med högst segerchans.

Miljonrensaren

10 Soleil d’Inverne (V75-3) har gjort sex starter i nuvarande regi och blir bättre för varje gång. Får han gå i rygg sista 700 har han en vass avslutning. Kommer att gå barfota runt om. Tre procent.

Tänk på att...

… V75:s första start är klockan 19:30 när Boden står för värdskapet.

… Norrbottens Stora Pris med en miljon i segerpremie avslutar omgången.

… omgången bjuder på 47 miljoner kronor i jackpott då ingen hittade sju rätt förra lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner! Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!