”Spurtar ursinnigt – jag får skrällvibbar på V75”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 18 september på Färjestad

V75 på Färjestad står på menyn på lördag.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 18 september.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Lördagens V75:a är så lagd till handlingarna och jag hoppas att ni tog rygg på två av rubrikhästarna, nämligen Mellby Ironman och One Kind of Art. Den senare var bara streckad på nio procent och visst fasen höll sig Oskar J Andersson kvar i sulkyn.

Nu till helgen inleds omgången med ett inte allt för högklassigt försök till silverdivisionen. Snudd på hälften av deltagarna är, efter spårlottningen, rätt avsågade. Det naturliga är att tippa och spika lägesgynnade 1 Beartime. Loppet ser skräddarsytt ut för honom, man kan inte påstå något annat. Håller han ledningen så får de övriga jaga andrapriset, svårare än så är det nog inte. Beartime har gått i spets vid sju tillfällen och vunnit fyra, men just från innerspår har han märkligt nog ännu inte varit snabbast ut efter två försök. Dessutom har han haft galoppskorna på den senaste tiden. På de sex senaste försöken med framspår bakom bilen har han hoppat kråka i hälften. Inga få galoppsteg utan hejdlösa startbrasor. Exakt vad som stör honom för dagen vet jag inte men visst är det trist för alla inblandade när han beter sig lika tjurigt som Henrik Lundqvist utan sitt schampo.

Hästen att slå

Gulddivisionen (V75-3) har inte ens lockat fullt fält, och det märks på kvaliteten. 4 Missle Hill är hästen att slå. Efter en rätt misslyckad start på året var han rejält förbättrad i sin senaste start via en vass avslutning från kön. Det blir full fart från start i hopp om att släppas till ledningen av en potentiellt ringrostig 1 Disco Volante. Når Missle Hill spets borde loppet vara över. Från utvändigt ledaren är han sårbar. Disco sitter således på leken. Formen var väl inte den allra bästa innan uppehållet men ibland har han sådana där dagar då han är rent grym från ledningen.

Jag har letat lite i arkivet efter lopp han gjort efter två månaders eller längre uppehåll och om jag minns rätt har han segrat i tre av fem. På svensk mark har han hela 26 spetsvinster, och det måste man respektera. Det ska villigt erkännas att Disco Volante är en sådan där häst jag alltid försöker fälla, och ofta inte ens streckar. Lite som Elian Web. Det finns fler, många fler. Ibland blir det succé, väldigt ofta åker dumstruten på. Under söndagskvällen fanns det inte en tanke på att strecka Disco, under måndagsförmiddagen började det bli kallt om fossingarna. Spetsgaranti och barfota runt om... större under har skett. Detta var knivigt. Streckar jag Stefan Melanders topphäst eller en rolig skräll i något av de övriga garderingsloppen? Äsch, vi jagar de stora pengarna. Pass på Disco. Jag har ändå två vänsterfötter och nöjer mig med tryckare.

V75-4 är allt annat än lättlöst. En slimmad Robert Bergh kör troligen till spets med 4 Crazy First Love och nu blir det skoryck runt om för första gången på evigheter. Det finns dock gott om motbud och jag tror betydligt mer på en skräll, men mer om detta längre ner på sidan.

V75-6 är en öppen historia utan varken Månlykke A.M. eller Odd Herakles. Den gångna lördagen vanns kallblodsloppet som väntat av Norge. Eller Nårje, då. Under söndagen mer eller mindre dominerade vårt västra grannland de större årgångsloppen. Nu på lördag är nio av tio deltagare i Unionskampen födda i... just det, Norge.

5 Tangen Haap är visserligen född där men tävlar för Sverige och är hästen att slå. Han var mycket bra som tvåa bakom Odd Herakles näst senast och fullt godkänd även senast efter en tung löpning. Skicklige Björn Karlsson har bara missat en start som kusk sedan sommaren 2017. Men nu sitter han i snickarboa och täljer gubbar. Det blev tydligen en del hyss nyligen och av den anledningen får han stå vid sidan. Men sicken ersättare han värvat! Erik Adielsson upp för andra gången i karriären och eftersom man slipper rasens två kungar, samt drottningen Ulsrud Tea, så borde det rimligtvis vara vettig segerchans. Men var hamnar Tangen Haap? Inte blir det väl dödens för andra gången på raken? Den risken finns. Därifrån vinner han nog inte och jag garderar på.

I V75-7 var jag länge och väl inne på att spika en skräll, men uppskattar givetvis att en sådan som 2 Oracle Tile inte blir lätt att tas med i nuvarande praktslag. Ingen Örjan i vagnen, tyvärr, men tränaren känner sin häst väl. Spår två är perfekt. Ingen snabbstart men det behövs inte över denna dryga distans. 6 Gogobet Sisu är minst lika stark och kan massor i ljusa stunder.

Tidiga spikarna:

V75-2 är ett riktigt getingbo. Det var sannerligen inte lätt att bena ut detta och på frågan om vem som ens blir favorit här får jag lov att vifta med den vita flaggan. Det skiljer i ärlighetens namn inte mycket mellan den jag har placerat överst och sist. Den som har råd helgarderar. Ibland kan de små besluten bli livsviktiga i jakten på miljonerna. 2 Mister K.O.Z. blir dock ingen lätt nöt att knäcka. Fem vinster på sju starter hittills och vid en av förlusterna felade hästen precis då segergreppet skulle kopplas. Detta är en läcker sort som blir svårstoppad om han fungerar. När jag väl tänker efter lutar det mesta åt att Conrad Lugauer kör till direkt och pressar sig till spets. Visst fasen blir Mister favorit, vad tänkte jag egentligen på? Jag chansspikar.

V75-5 har skrällpotential. En, kanske två av deltagarna känns chanslös. Resten kan vinna, tror jag. Jag spikar mig dock ur problemet. 2 Bugatti Miles är hästen att slå. Han håller hög klass, tro inget annat. Såg ni honom flyga fram över upploppet i en start på Åby under maj månad? Min klocka visade under 1.10 sista 700 meterna och då tog han in på kanoner som Hail Mary och Rotate. Senast fick Bugatti en blytung resa i tredjespår men var trots det bara bäst. Spår två smakar fågel. Han är startsnabb och har spetsat vid tre tillfällen just från spår två. Näst senast slog han visserligen ihop och felade direkt från start men det var också första gången han gjort det bakom bilen. I voltstart har det däremot blivit galopp direkt vid fyra tillfällen, så tack och lov slipper vi den startmetoden. Jag litar på Daniel Redén. Jag litar på Örjan Kihlström. Tillsammans hittar superduon en lösning. Halva slaget vanns dock redan i spårlottningen. Den som mot förmodan garderar favoriten måste plocka med mina två reserver.

Tidiga skrällarna:

2 Sandsjöns Enzo (V75-1) var rent grym då han bollade med bland annat Born Unicorn för tre starter sedan. Precis som den gången tävlas det nu på Färjestad, och skulle en sådan som Beartime trassla in hovarna på nytt så är det genast goda chanser att Enzo hittar till spets. Ledningen över kort distans är guld värd och jag tror inte att streckprocenten orkar över tio. Passas tidigt.

3 Antonio Trot (V75-3) tycks alltid stå på tur för seger. Erik Adielsson upp nu, det gillar jag. När Antonio mötte Missle Hill på Umåker under maj månad tog han in mycket på den över upploppet. Nu slipper Timo Nurmos häst Ä N T L I G E N innerspåret och kan i lugn och ro söka sig ner i andraspår. Spurtar säkert ursinnigt till slut och jag har fina skrällvibbar.

6 Mystic Mom är det givna draget i V75-4. Ett spikförslag till och med. Inte blir han väl favorit ens? Jag tror inte det. Låg procent så här under måndag förmiddag och han brukar allt som oftast vara bortglömd av spelarna. Vass spurt bakom fina djur näst senast och fast med rubbet sparat senast i ett lopp som vanns av Grandfather Bill. Mystic Mom står helrätt inne i lördagens lopp och besitter finfin styrka. Det är inte ofta man har sådan här feeling för en häst. Måstestreck!

4 Söndre Jerkeld (V75-6) är en pigg åldring i sitt kanske bästa skick någonsin. Senast hamnade han tokigt på det, glöm den starten. Han har visat toppform dessförinnan och besitter härlig styrka. I ett riktigt lurigt kallblodslopp kan tolvåringen vara lösningen.

Omgångens roligaste drag återfinns i V75-7 där spurtkanonen 10 Four Guys Dream hedrar oss med sin närvaro. Den röda matten har rullats ut och den fräcke går all in på Stefan Perssons uppsittning, åtminstone på Dagens Dubbel. 2021 har i mångt och mycket varit en missräkning men senast, i första starten på nästan tre månader, såg han mycket fin ut vid spurtseger. Visst, motståndet var inte det tuffaste men intrycket det rätta. Helt annan kaliber på konkurrenterna nu till helgen men får han "sitt" lopp så går ingen säker över upploppet.

Jag misstänker att Four Guys Dream blir ordentligt bortglömd på V75. Och DD förstås. Det korta upploppet och hästens obefintliga meriter över längre distanser gör dock att jag hejdar mig en smula. Spika hästar som sitter i sjätte utvändigt brukar som bekant sällan bli något bra.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 2, 5, 6, 7 (3–10)

V75-2: 2 Mister K.O.Z. (10–6)

V75-3: 3, 4, 6 (1–9)

V75-4: 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 (13–12)

V75-5: 2 Bugatti Miles (4–5)

V75-6: 2, 3, 4, 5, 6 (7–1)

V75-7: 2, 6, 7, 10 (1–11)

2 100 rader/1 050 kronor.

Banfakta, Färjestad

Banförkortning: F

Längd: 1 000 m

Bredd: 20,4 m (2140 m), 21,1 m (1640 m)

Upplopp: 177 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 1 640 meter auto

1 Beartime - Jepson C J 3 8 2 2 8 11,0a

2 Sandsjöns Enzo - Lugauer C 4 5 1 6 6 10,7a

3 Ingo - Eriksson C 6 7 4 4 5 10,9a

4 Önas Nougat - Adielsson E 5 0 5 3 1 11,3a

5 Bo C. - Eriksson K d 1 1 d 5 11,3a

6 Adde S.H. - Boel S 1 4 1 7 5 10,8a

7 Mas Capacity* - Kontio J 1 1 2 2 4 12,2a

8 Majestic Man* - Goop B 1 4 6 1 3 11,3a

9 Counterfeightr - Lennartsson P 4 4 2 8 0 11,5a

10 Red Bar* - Tengsareid Å 3 1 1 0 6 10,9a

11 Golden Dream M.E.* - Braekken N 4 4 d 1 1 11,4a

12 Malkin - Eriksson A 2 4 d 1 2 11,0a

V75-2, 1 640 meter volt

1 Sara K.M.E. - Pettersson T 1 3 8 2 4 15,8

2 Mister K.O.Z. - Lugauer C 1 d 6 1 1 14,7

3 Constant Caviar* - Hop V 0 1 1 2 5 19,0

4 Habrik Am - Kihlström Ö 3 0 1 4 3 14,8

5 Emperor - Djuse M A 1 d 3 1 3 14,4

6 Blue Frontline - Andersson M J 2 1 2 6 0 13,9

7 Perfect Score Ås - Jansson T d 3 1 2 3 14,8

8 Vasco - Persson S 1 2 3 d 7 14,4

9 Goes All Magic - Goop B 1 2 7 3 1 16,2

10 Lorenzo Boko - Jepson C J d 2 6 5 1 15,4

11 Protector Tile - Eriksson C 7 1 1 d 8 13,8

12 Kenzoki Boko* - Kontio J 3 7 3 1 1 14,5

V75-3, 2 140 meter auto

1 Disco Volante - Ohlsson U 7 1 5 0 8 09,9a

2 Ragazzo da Sopra - Persson S 0 2 0 0 4 10,7a

3 Antonio Trot - Adielsson E 2 3 5 4 3 11,2a

4 Missle Hill - Kihlström Ö 2 1 5 6 2 09,2a

5 Ural - Kontio J 2 8 6 6 6 10,5a

6 Gareth Boko - Djuse M A 3 4 3 0 8 09,1a

7 Forfantone Am - Jansson T 2 d 4 4 8 09,7a

8 Fighter Smart* - Jepson C J 0 5 5 0 0 10,9a

9 Mellby Free - Goop B 6 2 1 2 5 09,7a

10 On Track Piraten - Skoglund R N 3 6 0 0 8 09,4a

V75-4, 3 140 meter volt

1 Curie - Karlsson P 4 d 4 3 4 14,6

2 Anchor Man - Andersen T d 2 d 1 2 14,8

3 Born Winner - Kihlström Ö 7 2 3 6 5 13,9

4 Crazy First Love - Bergh R 0 2 d 4 4 14,7

3 160:

5 Ornello* - Lugauer C 2 d k k 1 14,8

6 Mystic Mom* - Djuse M A 4 1 6 3 5 13,5

7 Cruise - Goop B 6 d 4 4 5 13,7

8 Orlando G.M.* - Kolle L A 0 2 1 3 2 14,7

9 Bransbys Juke Box - Crebas H 2 2 1 5 1 14,5

3 180:

10 Kennedy - Jepson C J d 4 4 3 0 12,9

11 Enzo Am - Nilsson P 4 d 0 1 0 12,6

12 Dream Builder* - Adielsson E 1 d 4 4 1 14,7

13 Digital Class - Ohlsson U 3 3 2 2 4 12,2

V75-5, 2 140 meter auto

1 Zenato - Jepson C J 1 0 6 2 1 12,1a

2 Bugatti Miles - Kihlström Ö 1 5 2 d 1 12,2a

3 Teton Nikkis Man - Kontio J 1 4 4 1 1 13,2a

4 Mandela Zon - Korpi J 3 1 2 2 0 13,2a

5 LoveExplosion H.C. - Eriksson C d k 1 4 1 13,9a

6 Forever Shadow - Persson S 3 4 1 1 4 14,0a

7 Mojo Express - Forss M 1 5 3 3 3 12,0a

8 Gerben* - Crebas H 2 2 1 2 2 13,5a

9 Tattoo Avenger* - Djuse M A 1 1 7 6 1 12,7a

10 Gaylord Am - Eriksson A 4 1 1 2 7 12,1a

11 Juliana Rags* - Braekken N 5 6 1 1 1 13,0a

12 S.G.Sherman - Ohlsson U 0 0 1 7 1 13,1a

V75-6, DD-2, 2 140 meter auto

1 B.W.Rune - Djuse M E 2 3 5 3 5 20,0a

2 Kleppe Fanden* - Djöseland K 4 4 d 1 1 19,2a

3 Åsrud Vilja* - Kihlström Ö 1 1 3 3 2 20,0a

4 Söndre Jerkeld* - Buer P 2 4 1 1 7 19,6a

5 Tangen Haap - Adielsson E d 0 1 2 2 19,3a

6 Våler Nikolai* - Goop B 0 2 2 0 1 22,2a

7 Troll Solen* - Gundersen M T 0 1 2 2 5 19,3a

8 Pave Faks* - Midtfjeld P O 3 d 2 1 0 19,4a

9 Philip Ess* - Ohlsson U 2 6 3 4 1 19,8a

10 Emil Mollyn* - Andersson M J 1 0 5 7 0 22,1a

V75-7, DD-2, 2 640 meter auto

1 Mister Donald - Goop B 3 2 2 6 0 11,6a

2 Oracle Tile* - Malmin K d 2 5 5 1 11,9a

3 Vitro Diablo* - Hop V 1 0 2 2 3 11,3a

4 Hands Down D.E.* - Pedersen M A 4 3 1 1 2 11,7a

5 Vien Ici - Ohlsson U 2 8 2 1 6 11,0a

6 Gogobet Sisu* - Forss M 4 1 3 0 4 11,4a

7 Deal Done Zet - Kihlström Ö 4 2 5 0 2 12,1a

8 Reddington - Bergh R 0 4 d 2 1 11,5a

9 Great Winner - Jakobsson M 2 8 5 1 4 12,8a

10 Four Guys Dream - Persson S 2 5 0 0 1 10,9a

11 Starbec's A.to Z. - Jepson C J 2 1 5 0 3 12,1a

12 Park View* - Skoglund R N 1 2 3 0 1 11,1a


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!