Hugo Åbergs slutsålt: ”Längtat efter kvällen”

Klassiska superloppet Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro • Banans chef berättar: ”Tio kanonhästar”

Miljonloppet Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro.

Publik på plats – invigning och lapp på luckan sedan länge.

– Vi kommer totalt ta in 1 500 personer, stor skillnad mot i fjol, säger sportchefen, Mats Ahlkvist, till Trav365.

Under tisdagskvällen avgörs storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

När Örjan Kihlström och Double Exposure i fjol vann Grupp I-loppet så var det helt utan åskådare på publikplats

Hugo Åbergs-kvällen är en av årets höjdpunkter för den skånska banan och glädjande nog går det nu att ta emot publik – i viss utsträckning.

Strax innan V75-spelet drar igång (lopp 5) hålls invigningen i vinnarcirkeln med tränare, kuskar och traditionsenligt tal.

Publik på plats: ”Slutsålt”

Sportchefen ser mycket fram emot kvällens evenemang och berättar om vad som väntar de som fått tag i biljett.

– Det har ju smugit igång sedan juni och det gör stor skillnad att några nu kan vara på plats. Härligt att kunna träffa folk man inte sett på länge. I kväll blir vi runt 1 500 personer och då räknar jag med en fullsatt restaurang och 600 personer på publikplats utomhus. Vi hade ingen logistisk möjlighet att ta in 3 000 personer på anvisad plats utan det här alternativet var givet för oss, ett väldigt enkelt beslut, berättar Ahlkvist.

”Tio kanonhästar – ovisst”

Startfältet till Hugo Åbergs Memorial blev definitivt klart i förra veckan.

Mats Ahlkvist är nöjd med årets upplaga och tycker det ser mycket öppet ut på förhand.

– Känslan är att vi fått hit tio kanonhästar. Det är ett ovisst lopp och startspåren gjorde oss inte klokare. Vi har tre hemmahästar (Night Brodde, Upstate Face och Calle Crown) som samtliga slår lite ur underläge men det ska bli väldigt spännande att se vad dom kan hitta på. De två förstnämnda är nya i eliten och Calle Crown är ju osynad då han kommer från Frankrike. Ska även bli intressant att se hur Who’s Who klarar den korta distansen.

Who’s Who och Örjan Kihlström vann i fjol stayerloppet Malmö Stads Pris – i år är duon med i storloppet Hugo Åbergs Memorial.
Who’s Who och Örjan Kihlström vann i fjol stayerloppet Malmö Stads Pris – i år är duon med i storloppet Hugo Åbergs Memorial.

”Kan gå hur fort som helst”

Vad kan du säga i övrigt om kvällen?

– Premio Going Kronos avgörs som V75–4 (lopp 8) och där blir Alessandro Gocciadoro stor favorit till att ta hem de 700 000 kronorna i förstapris. Hur bra är hans treåring Colibri Jet? Hästen att slå helt klart då vi fick en föraning för 14 dagar sedan. Två hemmahästar utmanar och det ska bli spännande att se. Avslutningen på V75-spelet är stayerloppet Malmö Stads Pris. Många fina hästar på tre volter gör upp om en kvarts miljon.

– Det allra första loppet avgörs redan 17:30 och det är ett nytt race. Tvååringarnas första lopp som vi är först ut nu med i Sverige (Kolgjini Sales Auction Race) och det är kul nytt race som vi arrangerar tillsammans med auktionen som är viktig för oss. Jag har hört på förhand att det kan gå hur fort som helst om man ska tro några av de aktiva. Vi har även många andra mycket fina lopp. Dessutom ska det bli fint väder vilket också är en viktig faktor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN