Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Patrik Fernlund.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Sjukdom eller galopp emot och spiken är given.

Tipsettan

Digital Ink är en av landets bästa fyraåringar och har en straffspark utan målvakt denna gång. Han är en stor häst som behövde loppen i början av karriären men under de senaste månaderna har han varit enorm och inledningen på säsongen har varit strålande. Vann på ett mycket fint sätt senast och visade bra inställning. Imponerade stort i årsdebuten och är snabb ut bakom startbilen. Sitter tidigt i ledningen och sedan är det en toppchans.

Motbuden

Quick Razz var positiv i årsdebuten där han avslutade bra i lite seg stil. Han bör gå framåt med loppet i kroppen och har hög grundkapacitet men det känns långsökt att han ska slå vår spik. Odd Fellow gick två jobb på Solvalla i onsdags och såg rätt så fin ut med Timo Nurmos i vagnen. Är stark och blir intressant att se i den nya regin.

Skrällbudet

Landers Power från rygg på ledaren kanske. Men nja ...

Spetsbudet

Digital Ink efter en bit – ingen har häst nog att svara.

! Statistik­vinnaren

Digital Ink har nästan blivit en segermaskin.

V86-2

Loppet

Ojämnt lopp.

Tipsettan

Jones hade tidigare under karriären problem med fräschören men på sistone har han bara gjort topplopp. Flög fram senast efter mycket strul.

Motbuden

Foal Tooma var duktig V75-tvåa senast, tål att göra jobb på egen hand. Utmanar.

Skrällbudet

Piggybank var positiv senast, ännu bättre nu?

Spetsbudet

Helios Futura eller Glen Turner.

! Statistik­vinnaren

Foal Tooma.

V86-3

Loppet

Öppet sprinterlopp men det kan vara så enkelt att det är spets och slut.

Tipsettan

Next Kronos är stänkrädd och spår ett passar perfekt. Debut på korta häcken vilket vi tror är en passande distans och han trivs i ledningen. Bra chans men det finns flera intressanta motbud.

Motbuden

It’s Amazing är lovande och läcker. Gör comeback efter vintervila och kan behöva loppet men hästen är så pass rejäl att han räknas tidigt. All the Way gör även han comeback. Henrik Svensson har vältränat när han åker till Solvalla. Crazy for You var mycket bra vid Solvallasegern i februari. Kan få en fin smygresa och överraska. Trini Boy var godkänd som tvåa från ledningen senast. Intressant med Goop i sulkyn.

Skrällbudet

Crash and Burn får man aldrig underskatta. Dock är formen ett frågetecken.

Spetsbudet

Det blir tufft för de andra att ta en längd på Next Kronos.

! Statistik­vinnaren

All the Way.

V86-4

Loppet

Fint stolopp med många intressanta hästar.

Tipsettan

Qvintette är en riktigt bra häst som kommer tillhöra kulltoppen i år. Kämpade strålande senast och närmar sig storformen. Tung att stå emot och är en given tipsetta för oss.

Motbuden

Vendi kördes i ledningen senast och var fantastiskt bra. Har hon tagit det loppet på rätt sätt blir hon giftig igen. Askens Valencia är ett toppsto som gör comeback. Är väldigt rejäl av sig och kan vinna direkt.

Skrällbudet

Twigs Voici är spurtstark och blir intressant med ­Örjan. Ska streckas tidigt.

Spetsbudet

Olivia Frontline till en början? Caddie Geisha övertar?

! Statistik­vinnaren

Askens Valencia tillhörde kulltoppen i fjol.

V86-5

Loppet

Många fina treåringar hedrar Scarlet Knight och det kryllar av löften. Tipsettan såg frän ut senast och trots läget får han tipset.

Tipsettan

Ivar Sånna hade troligtvis haft fyra raka segrar utan galoppen näst senast. Gick cirka 1.12 sista 600 meterna senast i enkel stil och är under kraftig utveckling. Spåret är mindre roligt, men hästen är rejäl och kan säkerligen gå en 1.14-tid.

Motbuden

Donna del Sole och Fly the World gick jobb ihop på Solvalla i onsdags och testades även bakom start­bilen. Fly the World öppnade bättre än vanligt, men hon får ändå svårt att ta ledningen här. Vi tycker hästarna är ungefär lika bra och de streckas tidigt. Djali Boko är snabb i benen men väldigt osäker. Felfri är han långt framme, men han ger ett omoget intryck och ser inte alls stabil ut.

Skrällbudet

Jane’s Hugo är Kaj Widell förtjust i och skulle det bli skoryck kan det bli åka av.

Spetsbudet

Flera startsnabba där Djali Boko troligtvis tar ledningen om han står på benen men hur mycket vågar Per Nordström ladda?

! Statistik­vinnaren

Ivar Sånna visar fina siffror.

V86-6

Loppet

Tilläggslopp där bästa hästen har en mycket fin uppgift.

Tipsettan

Pine Cool tillhör de bättre fyraåringarna i Stefan Melanders stall och hästen har varit duktig efter vila. Var urstark 21/11 och ska normalt sett krossa dessa.

Motbuden

Kvintet Avenger var vass senast och kan vinna med Björn Goop igen.

Skrällbudet

Starbec’s Holiday är en rolig skräll, har rätt så bra kapacitet och kan överraska med lopp i kroppen.

Spetsbudet

Kvintet Avenger, Starbec’s Holiday och Define’em upp.

! Statistik­vinnaren

Kvintet Avenger.

V86-7

Loppet

Mycket fint och spännande lopp där vi streckar fem hästar. Parkin gör spännande årsdebut.

Tipsettan

Disco A.E. gillar vi och han har kapacitet för att bli en stjärna. Har inte inlett året på något bra sätt och tröttnade efter ett tufft lopp senast. Värmde strålande inför den starten och har han tagit loppet på rätt sätt kan det bli sevärt för kapacitet är mycket hög.

Motbuden

Traveling Man avslutade bra i onsdags i ett galet lopp där det kördes för fullt hela vägen. Är bra i ledningen­ och Johan siktar med all sannolikhet på att ta över spets. Kan leda hela vägen. Grym från dödens för tre starter sedan. Parkin är en otroligt härlig häst som ständigt gör fina lopp. Kan behöva lopp i kroppen men vi gillar honom så pass mycket att han ska streckas. Tidied Accelerator gör även han comeback efter vila - blir det skor runt om är det iskallt men han streckas på kapacitet. Marcus brukar få smyga med hästarna som gör comeback.

Skrällbudet

Pomona Wibb går bra hela tiden - vinner när som helst. Varför inte denna gång?

Spetsbudet

Traveling Man övertar av Dear Jackie eller Cruise Speed.

! Statistik­vinnaren

Tidied Accelerator vinner nästan varannan gång

V86-8

Loppet

Öppet stolopp avslutar – här krävs rejäl gardering.

Tipsettan

Yorkshire, syster med Vincennes, har fyra raka ettor och visat fin styrka. Hon kan sitta i ledningen tidigt och blir då inte enkel att ta sig förbi.

Motbuden

Uranium är ruskigt bra de dagar hon tävlar på topp. Tidig trots spåret. Kimono Pearl har tränat bra i vinter och Stig är rätt så optimstisk. Given. Meadow Match är speedig men måste ha ”sitt” lopp.

Skrällbudet

Derby Lady är ständigt underskattad, kan överraska.

Spetsbudet

Vi tror Yorkshire sitter i spets efter en bit.

! Statistik­vinnaren

Alegria Dream har bara gjort en start i Sverige. Vann.