”Fick hjärtat i halsgropen”

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Favoriten nära galopp – vann sedan överlägset

Aristocat Boko vann v75-1, men det var nära galopp
Foto: ATG Live
Aristocat Boko vann v75-1, men det var nära galopp

Han var stor favorit i det inledande V75-loppet på Åby.
Aristocat Boko infriade alla förväntningar och vann i överlägsen stil – men det höll på att sluta i galopp.
– Jag fick hjärtat i halsgropen, säger Åke Svanstedt i vinnarcirkeln efter loppet.

Landets segerrikaste tränare, Åke Svanstedt, var stor favorit i den första avdelningen med sin nya stjärna Aristocat Boko. Att hästen skulle vara favorit var ingen skräll då hästen radat upp fina prestationer för sin nya tränare. I V75-1, som avgjordes över 2640 meter auto, laddade Svanstedt iväg hästen från start, men in i första kurvan rumplade hästen till och var nära galopp. Men kung Åke redde ut situationen och kunde sedan avancera fram och överta ledningen. Därefter blev det spel mot ett mål för Aristocat Boko. Tränaren och kusken var mycket nöjd efter segern.
– Vilken bra häst! Det är lite extra till häst detta. Han var lite hetsig från början i dag och skuttade lite, jag fick hjärtat i halsgropen men sen var det lugnt. Han klarar sig en bit upp i klasserna, det känns så i alla fall.

Experten hyllar

Efter loppet fick Aristocat Boko beröm från flera håll. Anders Malmroth, expert i tv4, var imponerad över hästens insats. Dagens start var den första i bronsdivisionen för femårige valacken.
– Riktigt imponerande att hästen är överlägsen direkt när han kommer upp i bronsdivisionen. Det är en fantastiskt fin häst som kan allt. Som han var idag skulle han vunnit från alla positioner, säger Anders Malmroth.

"Rena rama uppvisningen"

Att Svanstedt är travets konung råder inga tvivel på. Även i den andra avdelningen fick vi se en imponerande seger, när Åke Svanstedt och By Air vann i säker stil. Segerreceptet: Spets och slut. Kommentatorn, Göran Borgås, var mäkta imponerad efter Svanstedts andra raka seger.
– Det är ju rena rama uppvisningen, sa han i direktsändning.
 

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!