Räddade kvinnans liv – prisades på galan

TRAV

Butiksägaren Agneta Josefsson i spelbutiken Spelgruvan i Falkenberg räddade livet på en kund.

Under måndagen blev hon prisad på Svenska Hjältar-galan.

Foto: Årets medmänniska, Agneta Josefsson med Karin Landin som hon räddade livet på

Agneta Josefsson jobbar i en spelbutik i Falkenberg. En av hennes trogna stamkunder är 82-åriga Karin Landin som varje dag besöker butiken. Men när Agneta en dag kom till jobbet i augusti var Karin inte där och Josefsson blev orolig.

När kvinnan inte dykt upp på flera dagar åkte Agneta Josefsson hem till 82-åringen. Hon fick polisen att gå dit och öppna dörren och de hittade kvinnan liggandes på golvet. Det visade sig att hon låg inne i lägenheten med bruten lårbenshals.

Kvinnan fördes till sjukhus och klarade sig efter omständigheterna bra men utan Agnets hjälp hade kvinnans liv varit i fara.

Under måndagens Svenska Hjältar-gala på Cirkus i Stockholm fick Agneta Josefsson pris som en Svensk Hjälte. Juryns motivering löd:

Agneta Josefsson är en Svensk Hjälte 2010 för att hon räddade livet på en kvinna genom att våga lita på magkänslan och inte ge upp.

”Jag bara skakar”

Josefsson har ett stort hockeyintresse och på galan fick hon reda på att hon ska åka till Vancouver och kolla på Henrik och Daniel Sedin när de spelar en NHL-match. Bättre pris kan man knappast få om man hejar på Modo.

– Nä, jag bara skakar, fatta att jag får fara över till Vancouver och på plats se Sedinarna, sa Agneta efteråt.