Goop suverän – upp i ledningen

TRAV

Han vinner flest lopp i Sverige.

Nu verkar han vinna V75-ligan också. Björn Goop gjorde allt rätt på Åby i går.

Tre kusksegrar tog honom upp i ledningen.

Jag trodde (felaktigt) att det skulle bli extremt svårt på Åby även den här lördagen. Hittills i år hade Mölndalsbanan bjudit på en snittutdelning på 2,65 miljoner på sju rätt. Mycket har säkert handlat om jämna lopp och dubbla open stretch. Det blir liksom inte kört som vi vant oss vid och det är dessutom så att vi inte fattar hur svårt det är att vinna från dåliga lägen. Nej, det är invändig position som gäller.

I V75-1 trodde nog de flesta att Lutfi Kolgjini skulle köra i spets med Ridgehead Cahore. Glöm det, open stretch innebar att Kolgjini släppte ledningen utan strid till favoriten Oliver Twist och Erik Adielsson. Efter 1.16,5 första 1?000 var det lugnt, segern blev säker för Oliver medan Ridgehead Cahore var klen och tappade. Segertiden 1.16,4/2140 auto kan vara årets sämsta i Silverdivisionen. Hur seg var banan egentligen?

Flemming gjorde en ”Flemming”

Ny favoritseger i V75-2, långloppet, där Flemming Jensen gjorde en ”Flemming”; han körde alltså extremt defensivt bakifrån med Junior Vang. Från tredje ytter fick han ryggar sista 700 och sen städade han av dem över upploppet.

Frillan Filiokus var favorit i V75-3, från tillägg på 1 640 på Åby. Nej, det gick förstås inte. Frillan, för dagen med skor, gick en grym repa sista 800 men galopperade utan chans 50 kvar. Det är omöjligt att vinna från såna lägen. Istället imponerade Åke Svanstedts Rio de la Plata när hon krossade motståndet ute i spåren sista 800. Ingen draghjälp alls fick hon från fjärde ytter. Tufft, och 1.12,5 sista 800 var strålande den här dagen.

Björn Goop hittade andra ytter från spår tolv med sexprocentaren Hazard Brodde. Pappas Olles träning tackade för skjutsen och speedade till seger. Min spik Com Valle galopperade under attack på upploppet, med en plats på gaffeln. Fixa till honom, Kari, han kan mycket bättre.

Goop tog trippel

Lizas Irja singlade jag i V75-5, finalen av Wången Cup, ett stolopp. Hon vann såklart. Pang till spets och säkert undan i lite lat stil. Massor sparat. Äsch, jag vet inte men det är så man säger ju.

Dubbeln tillhörde Björn Goop. Han började med att ge Lähdekorpis Growup en drömresa i rygg på ledaren. Treåringen vann lätt via open stretch.

Baht Launcher gav Olle Goop en tränardubbel och Björn en trippel och ledning i V75-ligan. Tredje inner fick segermaskinen och när BG kryssade sig loss small det. Sjunde raka segern för Baht under 2010 och obesegrad i år allstå. Två V75-dagar kvar, Åby på torsdag och Solvalla på söndag.

Fördel Goop.