”Lokets” V75-succé: Det här är jätteroligt

TRAV

Han äger över 20 travhästar och har haft ett strålande år inom travet.

Under lördagen fick Leif ”Loket” Olsson uppleva en ny succé.

Oliver Twist vann på V75.

– Det är en väldigt bra häst, säger ägaren i vinnarcirkeln efter loppet.

Den travtokige tv-profilen, Leif ”Loket” Olsson satsar hårt på travet och äger över 20-talet hästar i dagsläget. Han har haft stora framgångar i år och vunnit flera V75-lopp. Bästa hästen är Local Conch som tränas av Flemming Jensen. Han slog bland annat superstjärnan Maharajah tidigare i höstas och ”Loket” har tydligt meddelat att han vill se sin häst i Elitloppet på Solvalla nästa år.

Inte missnöjda

Tidigare i höst fick tv-profilen och kompanjonen Bosse Jakobsson nys om en häst vid namn Oliver Twist. De slog till direkt och köpte honom. De satte hästen i träning hos Kari Lähdekorpi och nu, efter tre starter i deras ägo, kan de inte vara missnöjda.

Resultatet: Två andraplatser och under lördagen kom första V75-vinsten.

– Det här var jätteroligt. Det är en väldigt bra häst. Tvåa två gånger och vunnit en, säger Leif "Loket" Olsson efter succén.

”Kändes väldigt fin”

Toppkusken Erik Adielsson satte i sulkyn för första gången – och han skötte sig exemplariskt.

– Det är lite is under i banan och jag såg att Ridgehead Cahore gick med skor, så jag tänkte att Ludde kanske skulle släppa. Han växte under vägen. Han vann med tussarna kvar och han kändes väldigt fin, berättade han i vinnarcirkeln efter loppet.

Segern var värd 125 000 kronor och segertiden blev 1.16,4 över 2140 meter med autostart.