Beanie M.M. är bäst – spikas i Elitloppet

TRAV

Ruskigt bra häst, ruskigt dålig senast.

Han svek mig totalt i Kungapokalen.

Spring själv med en hovböld då.

Jaså, det var inte så kul?

Och så spikar jag elitloppsvinnaren.

Efter tre lopp i går trodde jag att sju rätt skulle ge en miljard. Då hade jag ett rätt, heltäckte V75-2 och fick med andrahandsfavoriten Nisse Bean på det genidraget. Nu blev det bara tre och en halv miljon på sju rätt men, vad fan, det är ju pengar det med. Hade varit kul.

Sex rätt gav 1 675 kronor; det är 0,05 procent av vad sju gav. Dra vilka slutsatser ni vill av det. Om man ska spela V75 eller V7 när det är jackpott.

Hur bra är Jim?

I dag är det V75 igen och det borde inte vara lika svårt som under lördagen, trots att det är ett gäng hästar som vi egentligen inte vet så mycket om. Mitt råd är att de okända kanonerna är lite sämre än ryktet, att det svenska stålet biter bäst och att våra kuskar är 20 meter bättre än clownerna från utlandet. Här är min analys av de sju loppen:

V75-1 är det första försöket i Elitloppet. Knäckfrågan är hur bra den där Lucky Jim är. Att han är jäkligt bra fattar jag, men hur jäkla bra är han? Att han förlorat två gånger i år när han vants av med lasix vet jag inte hur vi ska tolka. Såg honom träna på Solvalla i onsdags och visst var han vass. Men å andra sidan, 1.13,5/1600 meter med 1.08,5 sista 500 kan alla hästar som är med. Antingen tror man att Lucky Jim är ett monster eller så säger man syn. Jag synar ner honom.

Beanie M.M. är min vinnare av Elitloppet. Jag har i alla fall fått för mig det. Han börjar med att bomba till spets i V75-2, det andra försöket. Åke Svanstedt vågar nog inte köra i ledningen med ultraspeedige Torvald Palema. Han törs inte ta risken att Torvald stannar, vilket han gärna gör i front. Den bästa ryggen är Beanie M.M:s. Det vet förstås Svanstedt. Från rygg på ledaren blir Åke sämst tvåa. Han bryr sig egentligen inte om vilket spår han får i finalen, bara han går dit. Badkarsvinnaren är alltså Beanie M.M. Hur ska de kunna slå honom om han gör om insatsen från Olympiatravet? Då sprang han 1.11,6/2140 auto i full storm. Nu är han dessutom vässad i jobben. ­Beanie är bäst, fatta det. Spik.

V75-3: Raja Mirchi är en kanon. Han är överlägsen om han fungerar. Det som får mig att gardera treåringen är att han knappast kommer att gilla Solvallas hårda bana med ett löst ytlager. Hans grova, höga aktion kommer inte till sin rätt. Det kan till och med bli galopp. Kolgjini ska lätta hästen, 200 gram på varje framhov, och det kan slå åt vilket håll som helst. Världsrekord eller brasa? Jag garderar med finske Eyesee som är lika klar som Raja om Raja sviker. Spets och slut i så fall.

Övriga lopp i korthet:

Nice Kronos har bra chans i V75-4 men gynnas inte av sprint. Plocka med startsnabba Somekindacatch, Timjan U.S. och Warrawee Lizzy som förstärks med (40 meter?) Björn Goop.

Sundsviks Saigon är vrålet i V75-5. Han var kusligt bra i Finland senast och kan blåsa till front och försvinna. Jag tycker att det finns flera roliga bakom monsterfinnen och garderar. Global Limousine glänste senast och är snabb ut. Ewe Palema är kraftigt underskattad. Måste passas.

Save The Quick kan inte förlora V75-6. Så gick snacket på Solvalla under lördagen. Alla sa det. Jag har inte en aning och synar ”världens bästa fyraåriga sto” som inte kan öppna och knappast gillar 1609 meter. Dont Wear Pjs är en flygmaskin och nu är det dags att pröva vingarna. Kör Örjan, inget såsande nu, som i går med Marshland. Pang på.

Det bästa till sist, dunder­draget. Main Wise As vinner V75-7. Han svek kapitalt senast i Kungapokalen men hade svåra besvär av en hovböld då och kusken slutade tack och lov köra med 400 kvar. Jag minns försöket, kuslig då, och spikar. Ja, jag tar en rövare. Ibland måste ma