Sparkad av häst – för tredje gången på sex månader

TRAV

Claes Eskilsson är landets stora oturskusk för tillfället.

Under måndagen var han för tredje gången på ett halvår inblandad i en otäck olycka.

– Min häst började slå och jag landade olyckligt, jag har fruktansvärt ont, säger kusken.

Rommetränaren Claes Eskilsson skulle under måndagen ha kört många hästar på hemmabanan. Men när han skulle ut värma sitt kallblod, tvåårige Slots Lomen, inträffade en olycka som nu tvingar kusken och tränaren till flera veckors vila.

Slotts Lomen, som annars är en lugn och snäll häst, blev rädd för något och svarade med att sparka mot sin kusk. Eskilsson blev inte träffad – men flög ur vagnen och hästen skenade. Eskilsson blev direkt förd till sjukhus och nu berättar han själv om händelsen.

– Jag landade olyckligt och har fått en spricka i skulderbladet. Några muskelfästen är även uttänjda så jag är inte på topp. Efter olyckan tog jag mig ner till stallet, då hade jag fruktansvärt ont och det har jag fortfarande.

Från sjukhuset till travet

Eskilsson fick lämna sjukhuset senare på kvällen, och åkte direkt till travbanan:

– Jag såg några lopp, det är lika bra att försöka komma igång så fort som möjligt men jag var inte så kaxig i natt. Det är jävligt tråkigt, man missar massa styrningar men jag har bra folk omkring mig så det är bara att gilla läget, det löser sig.

”Inte roligt”

Det här är tredje olyckan på ett halvår för kusken, som dock vill vara tillbaka så fort som möjligt:

– Det är inte roligt, jag har blivit utsparkad flera gånger. Man tänker sig för men det är bara att bita ihop och försöka komma igen. Jag har haft otur, men jag hoppas det vänder nu. Travet är mitt yrke och jag brinner för det, så det är bara att ta sig tillbaka, säger Claes Eskilsson till Trav365.