Sportchefens krav: Vinn med 40 meter

TRAV

Ken Karlsson har ett wild card kvar

Foto: Vem ska du ge ett wild card till, Ken? Ken Karlsson sitter med ett riktigt pussel inför Olympiatravet. En som kan få ett wild card är Yarrah Boko här ovan.

Han har bara ett wild card kvar att dela ut – men en hel drös av hästar att ge det till.

Åbys sportchef Ken Karlsson har mycket att göra inför Olympiatravet.

– Det blir ett väldigt pusslande, förklarar han.

Det är snart bara en vecka kvar till Olympiatravet på Åby. Åtta av tio hästar är redan klara för storloppet. På Solvalla, på lördag, körs "sista chansen" där vinnaren får en direktbiljett till finalen. Innan dess kommer inte Åbys sportchef, Ken Karlsson, lämna ut det sista wild cardet.

– Jag kommer ta det väldigt försiktigt under veckan. Vi har ett riktigt rövargäng på lördag och tävlingsupplägget är ju så att segraren kan tacka nej. Ifjol fick jag ett sent nej av Global Investment, jag vill inte hamna i en sån situation igen, men det är mycket möjligt att det blir så, säger Ken Karlsson.

”Söker form”

Du har bara ett wild card kvar att dela ut, vilken häst ligger bäst till i nuläget?

– Det kan jag inte säga just nu, det är många hästar som har chansen. Jag ska se Yarrah Boko på fredag, han finns med i min bevakning, men han behöver nog vinna med 40 meter och imponera rejält. Det är ju formintryck vi söker, säger sportchefen.

Är du nöjd med startfältet som det ser ut nu?

– Ja. Men vi siktade väldigt högt med Rapide Lebel. Dagen innan han startade i Frankrike diskuterade vi med ägaren om flygbiljetter. Vi var i hamn. Det är tungt och jobbigt att han inte kommer, jag lade ner mycket jobb på att få hit honom, det är ju en riktig kanon. Det är synd för publiken, men vi får hoppas att han kommer till Sverige senare i år, säger Ken Karlsson.