Mikael, 33, har satt V75 tre veckor i rad

Foto: Jagar sju rätt på V75 – för fjärde veckan i rad Mikael Bengtsson, 33, från Borås bjuder på sina bästa knep: ”Gå på egna idéer. Lita på dig själv”.
TRAV

Vill du ha sju rätt på V75 på lördag?

Då ska du ta hjälp av Mikael Bengtsson, 33, från Borås.

Han har satt V75 tre veckor i rad och spelat in 63 000 kronor.

– Jag har haft mycket otur innan, men nu har det vänt, säger han.

Sju rätt – tre veckor i rad. Insats: Runt 300 kronor varje lördag. Där har ni lagerarbetaren Mikael Bengtssons knep som har gjort honom till en succétippare på V75 den senaste tiden.

– Det är väl helt okej, säger han nöjt och fortsätter:

– Jag har vunnit uppåt 63 000 kronor på de här helgerna. Det är inte så lätt att sätta V75 överhuvudtaget, att sätta den tre helger i rad är oerhört svårt.

”Läser fyra timmar per dag”

För att få sju rätt på spelformen krävs en hel del tur, och mycket kunskap. Bengtsson avstår att spela alla andra veckodagar utom lördagar. På så sätt får han tid att läsa på ordentligt. Och det gör han verkligen.

– Jag lägger ner ungefär fyra timmar per dag. Jag försöker komma på loppscenarion i varje lopp. Vem kommer till spets? Vem kommer få rygg på ledaren? Och så vidare...

Varför du så het just nu?

– Jag har varit nära att vinna flera gånger. Jag har varit kvar till sista avdelningen när det har varit värt flera hundra tusen, men spiken har ofta förlorat då. Jag har haft en del otur innan, men nu har det vänt. Senast så spikade jag Maxwell Mayday i den sista avdelningen. Jag "visste" att den hästen skulle blåsa ner dem över upploppet. Ingen, så kallad expert, spikade den hästen. Men den bombade jag bara in, säger Mikael Bengtsson.

Hur ska man göra för att vinna pengar på V75?

– Gå på egna idéer och lita på dig själv. Gå inte efter de så kallade experterna.

”Riktig rysare”

Under torsdagseftermiddagen sitter Mikael mitt i V75-pluggandet och har inte knåpat ihop något system än. Men formtipparen tror sig ha hittat ett mycket spelvänligt drag i omgången.

– Det är 14 Kick Party i V75-7. Det är en riktig rysare som tidningarna rankar långt ner. Peter Eriksson åker 160 mil med hästen, han älskar distansen och formen är bra. Han gick riktigt bra senast och jag tror att Kick Party skräller här.

Har du någon spik att bjuda på?

– Njae, inte än. Men i nuläget ligger 5 Saston (V75-6) närmast som spikbud.

Maharajah då?

– Nej, där kommer jag att ha tre hästar. Maharajah travade dåligt senast och har galopperat tre gånger i rad. Jag tar med Torvald Palema som kan få rygg på Yarrah Boko. Jag låser på dessa tre i den avdelningen, säger Bengtsson.