Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 4–6–1–2–3–5.

Kommentar: Deuxieme Picsous (bilden) har en synnerligen­ lämplig uppgift. Hästen har varit strålande bra varje gång i tuffa­ årgångslopp. Efter den knappa förlusten i Svenskt Travderby­ spurtade han mycket vasst i Europaderbyt senast. Nu möter han ett gäng som inte alls är av samma kaliber och har toppchans. Jetblue Volo har hittat­ formen och varit bra i två raka segrar. Han vann lätt med krafter kvar senast och strider om andraplatsen. For Life är mycket kapabel men vill inte gå felfritt för dagen. Låter han bli att galoppera strider han om en plats närmast storfavoriten.

V65-2

Rankning: 7–5–1–2–9–10–4–3–8–6.

Kommentar: Palermo Tårs har bra kapacitet men har inte fått till det med någon seger i år. I ett inte alltför märkvärdigt lopp är det inte omöjligt att den kommer. Wee Catch Diamond avslutade starkt i spåren senast och är i fin form. Adrian Kolgjini kör i bra flyt och om hästen inte tappar för mycket från start segerstrider han säkert. Örjan Palema har svårt för att vinna men har två lopp i kroppen nu och spetsläge då han är snabb ut. Inte omöjligt att han leder länge här. Celeber Sund är kapabel och åter efter vila.

V65-3

Rankning: 6–3–5–2–8–7–1–4.

Kommentar: Oasis Bi visade redan som tvååring att det var en häst utöver det vanliga. I år har han tagit tre segrar på fem starter och varit jättefin. Senast var hästen ute i kval till det italienska derbyt men hamnade illa till. Nu är han återigen på svensk mark och har en lämplig uppgift. Normalt sett är det mycket bra chans och han är även snabb från start. Impact As är också en mycket kapabel treåring som var tvåa i det tyska derbyt senast. Återkommer nu efter ett par månaders uppehåll men är väl förberedd och har ett fint läge eftersom han är snabb ut. Stallkamraten Berlusconi visade fin kapacitet vid segern på Solvalla i våras.

V65-4

Rankning: 1–4–9–8–10–12–3–5–6–11–7–2.

Kommentar: Cloud Connected gjorde ett bra lopp senast då han gick i dödens sista varvet. Är snabb ut och kan leda länge. Stensro Macho galopperade i sista sväng senast på Solvalla när luckan kom. Enligt Thomas Uhrberg var det nog segern som rök där. Har ett knepigt fjärdespår att brottas med men felfri kan han mycket väl vinna. Kung Fu Face vann ett billigt lopp men är klart på väg uppåt och räknas.

V65-5

Rankning: 7–8–6–3–1–9–10–5–4–2–12–11.

Kommentar: Bulldozer har ryckt upp sig, svarat för två positiva insatser sedan han kom till Kari Lähdekorpi. Senast spurtade hästen rappt via open stretch och kan vara mogen för seger nu. Prins Indika avgjorde till en lätt vinst ifrån andra par utvändigt senast. Iskallt läge här men hästen är så bra nu att han kan duga om han kommer till. Kaboom Face är kapabel och har nu lopp i kroppen efter ett uppehåll.

V65-6

Rankning: 7–4–8–10–6–9–12–3–2–1–5–11.

Kommentar: Password gjorde ett bra lopp senast­ på Solvalla och såg ut att gå mot segern. Den sista­ biten åkte hon dock dit emot smygkörde Belize Boko­ på speed. Har spår långt ut på vingen nu och möter­ äldre konkurrenter men är ändå så pass bra att hon får tipsettan. Photo Princess avslutade bra i spåren­ under slutvarvet senast. Hon är stark och rejäl och går in i mål. Har ett bättre läge den här gången även om hon brukar tappa lite ifrån start. Zenith Rapida­ har bra fart vilket hon visade senast då hon gick mycket fort efter galoppen. Går hästen felfritt nu ska hon inte räknas bort trots läget.