Solvallalunk även på V75

TRAV

Det var lördag.

Men kändes som onsdag.

Lunken dominerade på V75.

På onsdagarna brukar loppen på Solvalla vara händelselösa. Mer uppvisning än tävling.

På V75 brukar det vara tvärtom.

Jag hade stora förväntningar i går eftersom det var V75-finaler med väldigt jämna hästar. Men det liknade mer onsdag än lördag.

Jag ser det här som ett rent Solvallaproblem. En förbättring kan vara att göra större skillnad mellan första- och andrapris.

l l l

Björn Goop var gårdagens stora segrare med tre tränar-/kuskvinster. Han började med Global Investment som fick en halv miljon kronor för vinsten i gulddivisionen.

Global Investment måste vara alla hästägares dröm. Han är stabil, gör nästan alltid bra lopp och springer in rikligt med pengar. Han tog sin 16:e V75-vinst och passerade fem miljoner kronor intjänat.

Goops andra vinst togs med familjehästen Goober (V75-4) efter ledningen hela vägen.

Tycker han borde vunnit lättare med tanke på att han fick bestämma tempot.

Björn Goop avslutade med Baht Launcher som travade hem sin elfte raka seger.

Jag ska villigt erkänna att jag inte tagit hästen på allvar tidigare. I går körde Björn Goop till ledningen direkt, släppte och fick fritt fram i början av upploppet. Och avgjorde enkelt.

Totalt travade Goop-tränade hästar i går in 1 050 000 kronor på V75.

l l l

Hon är bäst i landet

Frillan Filiokus är en häst jag gillar. I gårvann hon V75-1 efter att Kenneth Haugstad gett henne en smyglöpning i andraspår. Just nu kan jag inte komma nåt sto i landet som är bättre. Här svek den norska favoriten Tinita Love. Som vanligt på svensk mark. Tinita Love har bara vunnit en av åtta starter i Sverige. Hon galopperade direkt.

Bara att konstatera att det är klasskillnad mellan svensk och norsk travsport.

l l l

Förra lördagen vann Turbos Cherie V75 efter att ha gjort en stark upphämtning efter startgalopp. I går travade hon hela vägen och vann hur lätt som helst för Katrin K Frick. Pappa, Leif Witasp, tränar och han har landets just nu formstarkaste travstall.

l l l

Tog på blåstället Lamborghini S.T.(V75-6) svarade för den starkaste prestationen. Jag har kategoriserat hästen som en som behöver spets eller smyglöpning för att vinna. Nu hade han blåstället på när han gjorde grovjobbet i tredjespår sista 700. Utan att slå av på farten.

l l l

Tråkigaste loppet var V75-2 som K.K. Logistic ledde från start till mål. I måttligt tempo. Det räcker så.

l l l

Lutfi Kolgjini har bekymmer. Med Sahara Dynamite(V75-3). Den forne unghäststjärnan har alltid varit startsnabb. Han har alltid sprungit och brutit i loppen. Men tidigarehar han kämpat. I går tyckte jag att det var sådär med den biten. Jag är tveksam om han når samma nivå som tidigare.