Skrällde på Solvalla – nu kan de slå till igen

Foto: Ridgehead Elaine med Jarno Koskela.
TRAV

Ridgehead Elaine var jätteskrällen för tre veckor sedan då V64 gav nästan en kvarts miljon kronor.

På onsdag blir det en ny V64-start på Solvalla för amatörfamiljen Koskelas sto.

– Jag tror att hon kan vinna igen, säger Jarno Koskela, som kör hästen på nytt.

Efter flera spelmässigt lätta omgångar V64-omgångar rasslade det till två gånger på raken i slutet av januari. 19 januari sköt utdelningen upp i 243 000 kronor för sex rätt. Onsdagen efter betalade sexorna 181 000 kronor.

Det var firma Koskela Stable som låg bakom den stora svårigheten för tre veckor sedan. Ridgehead Elaine, ett femårigt sto, var bara streckad på en procent av systemen då hon vann stoloppet den kvällen.

– Hon är lite på gång och hade varit bra på Mantorp så jag varnade faktiskt för henne i en intervju för en kvällstidning inför den starten, säger 34-årige Jarno Koskela som driver amatörstall med tolv hästar i Taxinge utanför Södertälje tillsammans med sin far.

Höll farten

Uppgiften i V64-3 på onsdag ser ungefär ut som förra gången. Ett lopp enbart för ston.

Jarno Koskela gav sin häst en smygare på innerspår när hon överraskade. 500 meter från mål tog han sig ut i banan och Ridgehead Elaine spurtade positivt i tredjespår till seger med en längd.

– Hon slog aldrig av på takten och gjorde det bra. Jag kör henne bara i skogen numera och det verkar hon ha blivit lugnare av. Tidigare var hon alltid så laddad och låg på i loppen. Det är en fin häst, eller har blivit det, och från det här läget kan hon vara med i striden igen.

Värd ett streck

I loppet efter, V64-4, startar familjen Koskela 8 Binni Dreamcatcher.

– Han var sjuk i den senaste starten och kanske behöver det här loppet. Det här är också en häst som har kapacitet att överraska - men det är Ridgehead Elaine jag tror mest på den här gången, säger Jarno Koskela.

Tipsexperten Fredrik Widman förordar streckande på Ridgehead Elaine.

– Hon har form och ett passande smygläge. Loppet är heller inte hårdare den här gången än senast hon vann.

Mikael Wikner /Kanal 75