Trav

Proffsens spelhåla vann sex miljoner

TRAV

Norra Bantorgets Tobak i Stockholm är landets största ATG-ombud.

Här finns proffsen – de tunga spelarna.

I lördags gick två storvinster till butiken och utdelningen blev sex miljoner kronor.

– Vi har mycket skickliga spelare, säger butikens delägare Murat Bagir och bjuder på ett V75-system till Åby.

Norra Bantorgets Tobak i Stockholm siktar på vinst även den här helgen.
Norra Bantorgets Tobak i Stockholm siktar på vinst även den här helgen.

Norra Bantorgets Tobak i Stockholm är proffsens ”spelhåla”. Ganska ofta när det är miljonvinster på trav är någon kupong inlämnad där. Många storspelare är stamkunder på just Norra Bantorgets Tobak. När storhästägaren och entreprenören Anders Ström vann 32 miljoner kronor på V75 för snart fem år sedan, hade han lämnat in systemet på Norra Bantorget. Ombudet har ATG-Live och är alltid välbesökt varje kväll i sin rymliga lokal. Butiken är störst i Sverige när det gäller omsättning på travspel. Nu är de på god väg att bli en av de vinstrikaste också. I lördags fanns det 23 vinnande system med sju rätt på V75. Två av dem var inlämnade i Stockholms stora "spelhåla". Utdelningen blev drygt tre miljoner kronor på varje system. Ett av dem var ett andelssystem bestående av tio andelar.

– Våra andelssystem är väldigt populära. Ibland gör vi dem själva och ibland låter vi kunderna göra dem. Den här gången var det en av våra stamkunder som gjorde systemet, berättar Murat Bagir, delägare i butiken.

– Han hade spikat Cash Winning Vita och Åke Svanstedt i sista avdelningen. Sedan började han med två sparlopp. I första och andra loppet tog han tre hästar i varje. Sedan öste vi på med streck och hade helgarderat i loppen där Olle Goop skrällde.

– Det är precis så vi brukar spela. En spik, ett par sparlopp och sedan helgardera ett par lopp. Man måste ta alla hästarna ibland för att få med de där riktiga skrällarna.

Spelade för 24 000 kronor

Systemet kostade 24 000 kronor att lämna in och varje andel kostade således 2 400 kronor. De senaste dagarna har nöjda kunder varit inne hos ombudet och kvitterat ut sina 300 000 kronor per andel.

– De har bjudit alla i butiken på tårta och det är verkligen trevligt med nöjda och glada kunder. Annars vill de flesta som vinner stort hos oss vara anonyma. Trots att de vinner mycket en kväll är de diskreta och för inget större väsen av sig. De är riktiga proffs, säger Murat Bagir.

Det andra inlämnade systemet med sju rätt gav 3 096 000 kronor i återbäring. Det innehöll två spikar, och av antalet sexor och femmor att döma var det ett större system än andelssystemet på 24 000 kronor…

– Jag har ingen aning om vem det är. Vinnaren har inte gett sig till känna och vill nog vara anonym. Men det är säkert en av våra storspelare, säger Murat Bagir.

”Storfavoriter är till för att fällas”

Nu laddar Norra Bantorgets Tobak om inför V75-tävlingarna på Åby. Det framgångsrika ATG-Live-ombudet bjuder Trav365:s läsare på ett V75-system. Det kan vara läge att ta rygg efter förra helgens framgångar…

– Vi går emot Orso i första avdelningen och spikar Access Tooma. Storfavoriter är till för att fällas och Orso har ett dåligt läge. Vi tror att Access Tooma leder hela vägen.

– Sedan spikar vi Carmen Launcher som har ett kanonläge i V75-5. Hon har bra form och får hon inte ledningen så blir det rygg ledaren. På Åbys bana finns ju open stretch så hästen kommer att få chansen, säger Murat Bagir.

Trav | Aftonbladet

Michael Carlsson/Minimedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!