Trav

”Björn Goop kör mordvinnaren”

TRAV

Det är lika bra att få det överstökat.

Spik, spik, spik i de tre första loppen.

Piece of cake.

Ha ha, nu har han hybris – torsk, torsk, torsk, skrattar ni.

Kanske, men om det funkar sitter jag vid ratten i resten.

Solvalla kör V75 och det är förstås fördel Micke Nybrink. De här hästarna kan jag, nu gäller det bara att räkna ut hur loppen blir körda. Enklast är det att leta spetsvinnare.

I V75-1, stoeliten, känns det givet. Maid for Tag, den startsnabba norskan, är på besök och hon har för vana att sticka till ledningen från öppna spår bakom bilen. När hon var på Solvalla näst senast, i julas, drogs hon med spår tolv och hamnade i femte ytter i ett lopp som anfördes av Passionate Kemp i Solvalla-lunk = låg fart andra och tredje 500. Norskan avslutade ruskigt starkt i spåren sista 700, klockan visade 1.09 och hon mattades aldrig heller.

Efter det har hon vunnit ett V75-lopp i Norge, från ledningen med sträckta linor. Här handlar bara om att svara ut Superior Dust den första biten. Sen är loppet över. Hon får extremt svårt att förlora.

Einar Celeber (V75-2) kommer knappast till ledningen. Han är inte särskilt startsnabb. Men vad spelar det för roll när han är överlägsen? I debuten för Kari Lähdekorpi var hästen otäckt bra när han backades ner i kön och sen krossade allt i spåren sista 900. Uppvisningen var total och intrycket vi tog med oss var att han kommer att rusa genom klasserna under våren. Björn Goop kör mordvinnaren och det känns extra tryggt. BG är expert på såna här regelrätta ”avrättningar”. Nu tror jag att han inte backar en centimeter. Han vet vad han har mellan skalmarna och kommer att agera därefter. Goop tömmer magasinet i motståndet… Spik – såklart.

Crown Kemp är en spik av samma skrot och korn som Maid For Tag. I V75-3 fattar vem helst att han brakar till ledningen och sen händer det inte så mycket mer. Visst kommer Kocabar att gå fram och pressa lite halvhjärtat – men det spelar ingen roll. Crown Kemp har sett underbar i ny regi i två starter, även om han inte övertygat i uppvärmningen. Men i loppen har han varit som en panter; senast lekte han sig till seger från ledningen. Japp, Björn Goop vinner igen – hur lätt som helst. Pang, pang, pang, de andra dog.

Övriga fyra lopp analyserar jag så här:

V75-4 är egentligen svårt men jag utmanar ödet och låser fräckt på två hästar. Peter Untersteiner har en racer i Carmen Launcher, ni vet hon som blev utkörd som V75-favorit nyligen. Efter det har hon gjort ytterligare en start och vann då i bländande stil från ledningen. Det troliga är att hon leder hela vägen. Motbudet, det roliga, heter Go Fly A Kite. Han gör allt rätt och har bollat med motståndet i billiga gäng på slutet. Streckad på nio procent.

Långloppet, V75-5, ska Derby Clipper bara vinna. Janne Hellstedt säger att det är klart, bara så ni vet. Hästen var enormt fin i sista jobbet och lättas i balansen. Jag garderar ändå hejvilt eftersom motståndet är hårt.

Access Tooma med bättre spår i V75-6 hade varit ett singelstreck. Men läget kan bli en fälla och det får bli riklig gardering. Prince de Charme såg tankad ut efter galoppen senast (grovt störd) och kan få en smygare i täten.

Bakom Superior As är sista vidöppet. Jag stormvarnar för B.W.T.Satelite som varit djävulskt bra på slutet.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!