Stig H:s stjärnhäst krossade Maharajah

TRAV

Stig H Johanssons stjärna Nu Pagadi krossade favoriten Maharajah på Bollnästravet.

Maharajah försökte utmana på upploppet, men då stack Nu Pagadi undan.

– Det är lite prestige när de här hästarna möts, säger kusken Erik Adielsson.

Maharajah visade fin form vid midsommarhelgen då han hade uppvisning på Rättvik efter en tids frånvaro på travbanorna på grund av halsproblem. Vid tisdagens V65- tävlingar på Bollnästravet var hästen favorit och Stefan Hultman trodde på toppchans även om hästen skulle behöva gå i dödens.

Fizz De Zeun och Robert Bergh var snabba ut och fick ledningen i loppet. Nu Pagadi och Erik Adielsson gick tidigt fram i andra spår och fick ta över ledningen. Ekipaget kunde bestämma framme i täten, men fick Maharajah snett utvändigt. Sista varvet drog tempots upp och på upploppet hade Maharajah svårt att hänga med när Nu Pagadi ryckte undan.

Det blev till slut en överlägsen seger för Nu Pagadi.

Trots uppvisningen menade Erik Adielsson att de hade lite olika förutsättningar.

– Det är inte säkert att det alltid är den bästa hästen som vinner. Han är bra den här hästen men det är Maharajah också. Det är lite prestige när de här hästarna möts, säger Adielsson.

Kusken Örjan Kihlström märkte tidigt i loppet att allt inte var bra med Maharajah.

– Dödens på Nu Pagadi är ingen lätt uppgift. Men hästen var inte riktigt som bäst. Han hade lite högre puls än normalt efter loppet. Det gäller att han får vara frisk fram till Derbyt, säger Kihlström.