NHL-stjärnans – nya hästköp

TRAV

Kristian Huselius: Det är en väldigt fin häst

Kristian Huselius utökar sitt hästägande.

NHL-stjärnan har köpt Caddie Comet som ska tränas av Timo Nurmos.

– Det är en väldigt fin häst som känns intressant, säger Huselius.

Foto: JOHAN WESSEL

Affären blev klar under måndagen och Caddie Comet är struken till Eskilstunas tävlingar på tisdagskvällen. Hästen har tränats av Per Eriksson i Mantorp och tagit fem segrar och sprungit in 344 300 kronor. Han är fem år och bland annat bror med miljonärskan och Breeders Crown-vinnaren Caddie Dream.

Travfanatikern Huselius har haft koll på hästen en tid.

– Jag har sett honom i en del starter och det är en väldigt fin häst. Det känns intressant och det ska bli spännande att se honom i ny regi. Förhoppningsvis finns det några växlar till i honom, säger Kristian Huselius.

Lovande unghäst

Han äger sedan tidigare Quarcio du Chene och treårige Vincent du Ling (bror med bland annat Vanessa du Ling). Den sistnämnde vann i debuten på Solvalla förra veckan och är en av stall Nurmos mest lovande unghästar.

– Vincent fick ett fint lopp och vann utan att behöva bruka sig för fullt. Det är precis ett sådant debutlopp man önskar sig att hästarna får när de börjar tävla. Det är en stor och rejäl häst med en intressant härstamning. Meningen är att han ska starta igen på Solvalla nästa onsdag, säger Huselius.

Dubbla starthästar nästa vecka

Quarcio du Chene har inte startat sedan han var trea i Copenhagen Cup. Men nu är det snart dags igen.

– Han kommer att starta i Gotlandslöpningen på fredag nästa vecka. Efter det siktar vi in oss på Jubileumspokalen. Så nästa vecka blir spännande med dubbla starthästar. Först Vincent du Ling på onsdag och sedan Quarcio du Chene på fredag. Det gäller att passa på och se hästarna när man är hemma i Sverige under sommaren, säger Kristian Huselius som åker tillbaka till NHL-spelet i USA i början av september.

Michael Carlsson, Minimedia