Jackpott - och spikarna är klara

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Jackpott igen och nu vankas 40 miljoner.

Inte riktigt, tror jag.

Det ser inte så värst svårt ut när V75 åker till snabba Färjestad.

Det är dags för V75-finaler och mina spikar är snudd på Järvsöfaks-stenklara.

Först ut, näst bästa spiken, eller han kanske är den bästa, jag kan inte bestämma mig riktigt. Skit i det, han vinner, Tequilaracing Rose. Senast var han oslagbar i försöket i Östersund, small till ledningen i ett huj och sprintade undan över upploppet, utan att Adielsson sa ett knyst.

Från spår två bakom bilen frontar han på två steg, eller kanske ett, han har en steglängd som Christian Olsson skulle döda för. Väl i spets är saken klar och jag bläddrar till nästa lopp.

Räkna med galopp...

V75-2, final i Klass II och en sportslig godbit med flera blivande topphästar. Här har jag lovat ägarna till Colombian Necktie att inte skrika ut deras häst, eftersom han ALLTID galopperar då. Så nu vet ni hur det slutar? Jag väljer i stället att stimma om tuffe och spurtstarke Garantido som ständigt svarar för strålande prestationer. Senast fick han en svettig resa och höll tappert som tvåa, slagen av Orlando Karsk. Jag minns även hans spurt bakom Fantasy Broline under Elitloppshelgen, då flög han fram över upploppet. Med minsta tryck i täten kommer han och kuskbegåvningen Johnny B Karlsson in i matchen och då har vi en 12-procentare som städar undan.

I Guld är Digger Crown favorit, brakfavorit. Det känns lite knäppt, med tanke på läget och att han är bäst på 1?640 meter och startar tätt. Att han sen var grym i lördags tänkte jag, lite lugnt, strunta i – är de storfavoriter får man inte låta sig bländas. Bellman Töll kanske? Nja, är det inte två varv för lång distans. Förlåt, den var taskig, han kan mycket väl leda hela vägen på den blixtsnabba ovalen. Ta mina fem streck här så har ni helgarderat för halva priset.

Khabibulin grym

Fjärde är smålurigt och jag har hittat tre streckvärda bakom favoritduon. Fire Concord (17 %) har skrapat ihop till en V75-seger och ska lättas, Bardot C.D.

(4 %) är kraftigt underskattad och Ursus Boko (24 %) kan bättre än senast, nu är han vässad i jobb.

V75-5, E3-finalen i den öppna klassen, är ett mycket bra lopp med ett gäng värstingtreåringar. Dessa väger dock lätt när Lutfi Kolgjini dammar på med monstret Going Kronos som vinner det här om Kolgjini bara låter bli att ramla ur eller krocka. Njut av ett unikum, som kutar 12,5 om krävs, enligt Ludde.

Nouveau Riche tänkte jag bli i morgon, nyrik, rik som ett svin. Men så har jag sagt förr och fortfarande äger banken allt jag äger. I V75-6 tror jag dock att Stig H:s Nouveau Riche har en bra chans, trots hårt emot. Extra intressant blir det när Johansson meddelar att hästen är snabb ut. Spets och slut? Vi lirar till rätt odds.

I sista är jag sugen på Khabibulin (28 %). Han var grym när han blåste ner allt senast, 12,5 sista rundan från kön, och på en liten lapp är han en given spik.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink