Westholm siktar mot Elitloppet

TRAV

Super Light tog andra på åtta dagar

Kramfors (TT)

Rommetränaren Jörgen Westholm har stallet i full form. Hans lille krigare Super Light gav stallet den andra storsegern på åtta dagar när han vann Ådalspriset på Dannero.

– Han har inte världens bästa teknik men det kompenserar han på annat sätt. Han har en otrolig vilja. Blir vi inte inbjudna till Elitloppet efter denna seger blir jag besviken, sade Westholm.

Förra veckan vann hans Rote On Track Kungapokalen och stallets vinstrikaste häst, Super Light, följde upp med seger i Gulddivisionen på lördagen på Dannero.

Super Light har tjänat en stor del av sina 6,6 miljoner i Frankrike och var bland annat fyra i Prix dAmerique i vintras. Lördagens guldlopp avgjorde han på lätta hovar efter en fin smyglöpning. Elitloppsinbjudne Citation och de andra konkurrenterna hade inte skuggan av en chans att svara på upploppet. -Hästen kändes mycket fin hela loppet. Mina chanser kanske blev lite sämre när Erik Adielsson bytte position med Citation men sedan löste det sig perfekt i sista sväng, sade Westholm.

– När jag vred ut honom för attack bet han verkligen i på ett otroligt bra sätt och det var verkligen ett fint kvitto på hans form. Nu hoppas jag på en plats i Elitloppet. Mycket mer än så här tycker jag inte han kan och behöver bevisa, fortsatte Westholm.

Någon inbjudan till Elitloppet har dock Westholm inte fått från Solvalla.

Favorit i ledningen

Kallbloden vanns utspridda över 80 meter från olika tillägg i STC:s kallblodslopp med 150000 kronor till vinnaren. Favoriten Jocke R.G. tog ledningen efter 400 meter men tvingades släppa 900 meter kvar. Det kunde blivit en fälla men när en konkurrent galopperade 700 meter kvar hittade Emil Parhans ut i andraspår. Då satte han allt på ett kort och kunde enkelt ta sin första V75-seger i karriären.

– Det känns stort att vinna i V75, det är sällan man får vara med och köra om så stora pengar. Hästen kan vara lite trög när han springer ensam i ledningen, det var därför vi var tvungna att släppa. Sedan när vi fick fritt ville jag inte ge hästarna som kom bakifrån något gratis så det var bara att köra för fullt hela vägen, sade Parhans.

”Gnetat på bra”

Erik Adielsson agerar sällan skrällkusk. Men Adelsson hade stor del i att V75-utdelningen blev sexsiffrig. Bakom dryge 25-oddsaren Breeze Brodde smög Adielsson länge med på innerspår, luckan kom i utgången av sista sväng och då spurtade Breeze Brodde bäst av alla.

– Han har gnetat på bra många gånger tidigare i V75 och lite värd denna seger tycker jag nog att han var, sade Adielsson.

TT